Dražice, 21.11.2021. - 11. kolo (pioniri): Rječina - Lokomotiva 2:0

21.11.2021.

RJEČINA - LOKOMOTIVA 2:0

Strijelci: 1:0 Petrović (2'), 2:0 Zoretić (8')

Žuti kartoni: Orešković (69')

RJEČINA: Vasić (36' Pešćica), Stjelja (59' Mladenić), L. Juretić, Bajrić (55' Svetić), Reljac (25' P. Juretić), Bončić, Kukec, Zoretić (55' Zdelarec), Šalov, Petrović (55' Križić), Orešković.

Trener: D. Gržinčić

Oblačno i prohladno vrijeme dočekalo je u Dražicama aktere današnjeg ogleda 11. kola 1. županijske omladinske lige između pionira Rječine i Lokomotive iz Rijeke.
Teren je kao i obično bio vrlo pogodan za igru.
Domaćini su od samog početka dali do znanja tko je gazda na terenu u Dražicama i krenuli s opasnim napadima prema golu gostujuće ekipe.
Već u 2. minuti takav pristup je urodio plodom i poveli su s 1:0.
Zoretić se na lijevoj strani izborio za loptu i povratnom loptom pronašao Petrovića, koji precizno plasiranim udarcem dovodi Rječinu u prednost.





Rječina nastavlja s dominacijom, dvije minute kasnije nakon ubačaja s desne strane u priliku dolazi Orešković, no njegov udarac nije dovoljno precizan te odlazi preko gola.
U 6. minuti bilježimo i polupriliku gostiju, koji u gužvi nakon kornera upućuju ne prejak udarac kojega vratar Vasić kroti bez problema.
Odmah u sljedećem napadu nezaustavljiv je Zoretić po lijevom boku, prodor završava dobrim udarcem koji odlazi tik pored lijeve golmanove vratnice.
U 8. minuti Rječina je povela s 2:0.
Šalov izvodi udarac iz kuta s desne strane, Bončić na prvoj stativi prenosi loptu, obrana Lokomotive opet nema rješenja za Zoretića koji prizemnim udarcem provlači loptu ispod gostujućeg vratara za povećanje vodstva domaćih.





Nakon drugog pogotka Rječina i dalje nastavlja nizati prilike
U 9. minuti u izglednoj prilici ponovno je Orešković, u gužvi se izborio za udarac koji prolazi tik pored vratnice.
Minutu zatim još jedan prodor Zoretića i povratna lopta koja pronalazi Šalova, no njegov udarac završava u naručju vratara Lokomotive.
Nakon toga domaći ipak spuštaju nogu s papučice gasa. Iako su i dalje premoćniji, igra se do kraja poluvremena odvijala između dva šesnaesterca i bez izglednijih prigoda na obje strane.
Možemo spomenuti još jedino 22. minutu i slobodan udarac Oreškovića s lijeve strane koji je golman boksao preko grede.
U nastavku domaći nastavljaju prijetiti udarcima s ruba kaznenog prostora, no Zoretić, a potom i Petrović, nisu bili dovoljno precizni.
Lokomotiva je u drugoj polovici drugog poluvremena uspostavila ravnotežu u igri, čak je i preuzela inicijativu, no bez opasnijih prijetnji po gol Rječine. Stvorili su nekoliko gužvi u šesnaestercu domaćih, ali obrana Rječine i golman Pešćica nisu dopustili počasni pogodak za goste.
Pioniri Rječine ovom su se pobjedom još malo primakli gornjem domu ljestvice, a u sljedećem kolu ih čeka gostovanje u Lokvama kod Risnjaka. Nadamo da će potvrditi uzlaznu putanju u formi te da će mrzla voda donijeti u Dražice još pokoji bod.

Sve ovo navedeno u izvještaju, a možda još i više, možete vidjeti u sažetku koji su za vas zabilježile naše kamere:





© 2017- Dive Ribe by RS