Dražice, 05.12.2021. - 13. kolo (pioniri): Rječina - Halubjan 1:0

05.12.2021.

RJEČINA - HALUBJAN 1:0

Igralište NK Rječina u Dražicama.

Strijelci: 1:0 Orešković (64')

RJEČINA: Pešćica, L. Juretić, Reljac, Bončić, Kukec, Kosta (55' Križić), Šalov, Zoretić, Orešković (70' Ban), Čobić (67' Stjelja), Petrović.

Trener: T. Buterin

Pobjedom protiv do danas vodeće momčadi lige Halubjana pioniri Rječine zaključili su jesenski dio sezone i pokazali da se samo spletom nesretnih okolnosti i odgođenih utakmica i sami ne nalaze pri vrhu prvenstvene ljestvice.
U srazu dvaju podjednakih takmaca Rječina je bila bolja upravo za taj jedan zgoditak te su 3 boda zasluženo ostala u Dražicama.
U prvom poluvremenu vaš izvjestitelj nije bio nazočan, no iz pouzdanih izvora je doznao da je prvi dio protekao u izjednačenoj igri, u kojoj je domaćin propustio dvije vrlo izglede prigode.
U drugom dijelu susret je također bio vrlo izjednačen, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, uz povremene gužve u šesnaestercu prilikom izvođenja udaraca iz kuta i nekoliko obećavajućih kontra napada i udaraca iz daljine s obje strane.
Halubjan je u nastavku imao dvije vrlo izgledne prigode, najprije je gostujući napadač izašao praktički sam pred golmana Pešćicu, no udarac nije bio dovoljno dobar da bi savladao danas vrlo aktivnog domaćeg vratara.
Druga je bila nakon udarca iz kuta s desne strane, udarac s nekoliko metara pogodio je vratnicu.
I onda se u 64. minuti dogodio najvažniji trenutak današnjeg susreta: Šalov je odlično izveo udarac iz kuta s desne strane, u buketu igrača najviši je bio Orešković koji glavom šalje loptu u gol za pogodak vrijedan 3 boda:




Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio, zaslužena, iako vrlo teška pobjeda Rječine nad Halubjanom od 1:0
Pioniri Rječine završili su jesenski dio sezone na 8. mjestu, uz 4 zaostale utakmice koje će se vjerovatno odrađivati na proljeće.
Nekoliko momenata sa utakmice možete vidjeti u sažetku:




© 2017- Dive Ribe by RS