Dražice, 24.02.2022. - 13. kolo (mlađi pioniri): Rječina - Halubjan 2:0

25.02.2022.

RJEČINA - HALUBJAN 2:0
Igralište NK Rječina u Dražicama.
Strijelci: 1:0 Veličić(12')
2:0 Veličić(30')
RJEČINA: Rudar, L. Marčelja, Pešćica, Macuka, Babić, Rundić, Smiljan, Veličić, Sudan, D. Lukežić.
Još su igrali: Pavia, Mikuličić, M. Marčelja, Sviračević, M. Lukežić, G. Petrović.
Trener: D. Gržinčić

Zaostalom utakmicom 13. kola mlađih pionira između Rječine i Halubjana krenula su službena natjecanja za NK Rječinu u proljetnom dijelu sezone 2021./2022.
Vidjelo se da su noge još teške od napornih priprema za nastavak sezone, još je tu nedostajalo lepršavosti i tečnosti u igri na koju su nas inače izabranici trenera Gržinčića navikli.
Unatoč tome, sigurna i potpuno zaslužena pobjeda domaćina koji su dominirali cijelom utakmicom te ni u jednom trenutku nisu dozvolili gostima s Viškova ni tračak nade da bi mogli izbjeći poraz.
Poput igrača, tako ni vaš izvjestitelj još nije dostigao radnu temperaturu. Uz to što je propustio početne minute susreta, nije uspio niti snimiti vodeći pogodak za Rječinu u 12. minuti.
Sudan je prodor po lijevoj strani završio udarcem koji vratar Halubjana odbija natrag do njega, potom šalje loptu za Veličića koji rutinirano trese mrežu za 1-0.
Dvije minute kasnije još jedan prodor Sudana po lijevoj strani, povratna lopta na Veličića, no vratar gostiju ovog puta je spreman.
Odmah u sljedećem napadu Veličić sjajno poslužuje Dominika Lukežića, on sam izlazi pred vratara Halubjana koji ipak brani udarac domaćeg napadača te drži goste i dalje u igri.
U 25. minuti bilježimo još jedan pokušaj Lukežića s distance koji za malo prolazi pored vratnice.
I onda u posljednjoj minuti prvog poluvremena Rječina ipak povećava vodstvo.
Leo Marčelja sjajno asistira s lijevog boka za danas iznimno raspoloženog Veličića koji manirom rasnog strijelca povisuje rezultat na 2-0.
Naš kamerman je u ovoj situaciji adekvatno reagirao te je ovaj zgoditak i snimljen:




Odmah početkom drugog poluvremena Halubjan prijeti, možda i najbolja prilika za goste na utakmici, no vratar Rječine Rudar je na visini zadatka i sjajno brani udarac iz blizine gostujućeg napadača.
U 34. minuti udarac je s desne strane još jednom oprobao Lukežić, ali vratar gostiju je bio na mjestu.
U 41. minuti bilježimo udarac Rundića koji odlazi preko gola, a minutu potom gužva u šesnaestercu Halubjana.
Sudan prolazi po gol aut liniji, tuče iz mrtvog kuta, vratar brani, lopta iz gužve dolazi do Babića čiji udarac odlazi iznad grede.
U 50. minuti lopta Sudana s centra pronalazi Paviu pred vratima gostiju, no vratar Halubjana je za treptaj oka brži i raščišćava opasnost.
5 minuta kasnije Sudan dolazi do lopte na lijevoj strani uz gol aut liniju, prolazi prvog igrača da bi ga drugi potom srušio u kaznenom prostoru. Sudac bez premišljanja pokazuje na bijelu točku.
Odgovornost preuzima kapetan Babić, no njegov udarac na žalost prolazi pored lijeve vratnice.
Nakon toga bilježimo i drugu priliku gostiju na utakmici, no vratar Rječine Rudar je i ovoga puta siguran te brani udarac s ruba kaznenog prostora.
Minutu pred kraj bilježimo dobar prodor Smiljana po sredini igrališta, lopta dolazi do Pavie, no njegov snažan udarac je također prohujao tik uz vratnicu.
Nedugo nakon toga sudac je označio kraj susreta, nova 3 boda su na kontu Rječine.
Sve to, a možda i više, možete pogledati u sažetku:







© 2017- Dive Ribe by RS