Rijeka, 20.03.2022. - 16. kolo (mlađi pioniri): Orijent 1919 - Rječina 0:1

20.03.2022.

ORIJENT 1919 - RJEČINA 0:1
Omladinsko igralište u Rijeci.
Strijelci:
0:1 Smiljan (14')

RJEČINA: Rudar, Pešćica, L. Marčelja, Babić, Macuka, Radi, Mikuličić, Smiljan, M. Marčelja, Sudan, D. Lukežić, M. Lukežić.

Teškom mukom mlađi pioniri Rječine iščupali su nova 3 boda na gostovanju kod Orijenta.
U prilično ravnopravnoj utakmici, nakon početnog odmjeravanja snaga, gosti su poveli u 14. minuti. Smiljan je izmakao obrani crvenih, sjurio se prema domaćem šesnaestercu te efektnim udarcem doveo Rječinu u vodstvo.




Nakon pogotka Orijent je potpuno nestao s terena, no gosti iz Dražica nisu uspjeli dodatno materijalizirati svoju premoć. Osim jedne dobre prilike Dominika Lukežića čiji je udarac s 10ak metara zapeo u gužvi pred golom, bilježimo udarac istog igrača s desne strane koji je prošao tik pored lijeve vratnice, kao i dobar udarac Mikuličića s lijeve strane koji je domaći vratar ipak ukrotio.
Dominik Lukežić je još jednom pobjegao domaćoj obrani po desnoj strani u 27. minuti, no vratar se nije dao iznenaditi.
Pred sam kraj prvog dijela probudio se i Orijent te je preselio težište igre ispred gola gostiju. Najveću prigodu imali su u 29. minuti kada su u domaći napadači izašli u kontri s tri igrača na dva obrambena Rječine, no gostujući vratar Rudar je pravovremenim istrčavanjem spriječio najgore.

U nastavku je domaćin bio nešto bolji i aktivniji takmac, često je s puno igrača dolazio u šesnaesterac Rječine, no dojma smo da su gosti ipak imali izglednije prilike za postizanje pogotka. Prvu pravu prigodu opet je imao Dominik Lukežić u 35. minuti, njegov je udarac nakon bijega po lijevoj strani domaći vratar ipak obranio.
Momčad Rječine nikako nije uspijevala na željeni način povezati svoju igru, no i s takvom igrom koja je čini nam se bila ispod nivoa na koji su nas navikli, nisu dozvolili Orijentu da ozbiljnije ugrozi vratara Rudara.
Više puta lopta se opasno šetala po gostujućem kaznenom prostoru, no domaći igrači nisu uspijevali uputiti ozbiljniji udarac prema vratima Rječine.
Rječina je pak imala još jednu dobru priliku u 45. minuti, kada ubačenu loptu s lijeve strane Pešćica petom šalje tik pored vratiju.

Kažu da je odlika velikih momčadi da pobjeđuju i kada ne igraju dobro, mlađi pioniri Rječine danas su na takav način doma odnijeli nova tri boda. Sljedeće nedjelje u Dražicama protiv momčadi Raba imaju priliku nastaviti svoj pobjednički niz.
Kao i obično, pripremili smo vam i sažetak današnje utakmice:






© 2017- Dive Ribe by RS