Seniori - 1. županijska liga - 12. kolo: Rječina-Draga 3:1

28.03.2022.

Prva županijska liga, 12. kolo

RJEČINA – DRAGA 3:1

Igralište u Dražicama. Gledatelja: 100.

Sudac: Sandro Miličković (Rijeka) – 7.

Strijelci: 1:0 Fumić (33'), 1:1 Prpić (59'), 2:1 Božičević (74'), 3:1 Klindić (86'-ag)

Žuti kartoni: Marinović, Božičević (Rječina), Bošnjak, Sinožić, Prpić (Draga).

RJEČINA: T. Forgić 7, Marinović 6 (46 D. Forgić 6,5), Valenta 6, Pilčić 6, Antolović 6,5, Kaurin 6 (70' Zahirović -), Fumić 7 (90' Kurelić -), Božičević 7 (77' Bajus 7), Čargonja 6 (70' Franović), Bosančić 6, Gizdulić 6.

DRAGA: Bošnjak 5,5, Krnjatić 5,5, Sinožić 5,5, Bilajac 5,5, Klindić 5,5, Frolja 5,5, Rubinić 5,5 (70' Lončarica -), Kaligarić 6 (70' Antolović -), Matovina 6 (89' Vukić -), Prpić 6,5, Kurti 5,5.


Nogometaši Rječine obećavajuće su započeli proljetni dio prvenstva, momčad trenera Kristijana Rudara svladala je lidera Dragu na startu proljetnog dijela prvenstva u Dražicama.

U tvrdoj natjecateljskoj utakmici nije se dao naslutiti pobjednik praktički do same završnice, autogolom Josipa-Juraja Klindića, koji je u mrežu skrenuo udarac Dominika Bajusa u 86. minuti, domaćini su potvrdili pobjedu i definitivno prelomili dvoboj odigran po lijepom, ali prohladnom i pomalo burovitom vremenu u Dražicama.

Svakoj momčadi igrom je pripalo po jedno poluvrijeme, Dražani su imali periode bolje igre u polju, Dražičani su pak s druge strane strpljivo čekali svoje prigode, discipliniranom igrom i čvrstim blokom parirali su kvalitetnom gostu, pravi pristup na kraju ih je i nagradio.

Prvi dio utakmice pripao je gostima, koji su zaprijetili lijepim udarcem Matovine preko gola u sedmoj minuti i vratnicom Prpića s dvadesetak metara u 14. minuti.

Period igre bez izrazitih prigoda okončao je u 33. minuti, Antolović se probio po lijevoj strani, nanizao nekoliko igrača i kada se činilo da će mu lopta pobjeći izvan granica igrališta uspio je „zavrnuti“ loptu na drugu stranu, akciju je budno pratio Ivan Fumić i spretno ugurao loptu iza leđa nemoćnog Tonija Bošnjaka – 1:0.

U 40. minuti domaćoj momčadi ukazala se lijepa prigoda za kontru, krenuli su tri na dva, ali su se spetljali pa su gosti uzvratili rekontrom po okončanju koje je Matovina proigrao Kaligarića, ali je domaći vratar Toni Forgić njegov udarac obranio.

Tik pred odmor Bošnjak je loše ispucao jednu loptu, Fumić je loptu uspio primiriti, sjurio se prema golu i pucao pored vrata.

I početak drugog dijela pripao je gostima, koji su razdoblje bolje igre okrunili pogotkom u 59. minuti.

Prpić je izveo slobodan udarac na tridesetak metara od gola iskosa s lijeve strane, lopta je doskočila na peterac i kroz šumu nogu pronašla put do mreže – 1:1.

Dvije minute kasnije još su jednom u akciji bili Matovina i Kaligarić, Matovina je lijepo prošao i idealno poslužio Kaligarića udarac kojega je Forgić vršcima prstiju uspio skrenuti u korner.

Primljeni pogodak nije destabilizirao domaću momčad, u lijepoj je prigodi u 60. minuti bio Antolović, potom je dvaput iz slobodnjaka svoj odličan udarac okušao Dino Forgić, u 67. minuti i Fumić je tukao nakon kornera, ali Bošnjak je bio na mjestu.

No, u 74. minuti ništa nije mogao, Bosančić je loptu lijepo prebacio na desnu stranu kaznenog prostora, Antonio Božičević primio ju je prsima i znalački iz okreta matirao Bošnjaka – 2:1.

Iako se nakon primljenog pogotka u nekoliko situacija gostima nudila obećavajuća pozicija, točku na „i“ utakmice u Dražicama stavio je Dominik Bajus u 86. minuti, tukao je nakon Pilčićevog ubačaja, lopta je pogodila Josipa-Juraja Klindića, prevarila Bošnjaka i završila u mreži – 3:1.

izvor:
Sportcom

© 2017- Dive Ribe by RS