Dražice, 28.04.2022. - 21. kolo (mlađi pioniri): Rječina - Pomorac 1921 1:1

29.04.2022.

RJEČINA - POMORAC 1921 1:1
Igralište NK Rječina u Dražicama.

Strijelci:
1:0 D. Lukežić (28')
1:1 Benić (33')

RJEČINA: Pešćica, Stipić, L. Marčelja, Babić, Macuka, Rundić, Radi, Mikuličić, Veličić, Rudar, Smiljan, D. Lukežić, M. Marčelja, Petrović, Sviračević, M. Lukežić.

Trener: D. Gržinčić

Lider prvenstva Rječina dočekala je trećeplasiranog Pomorca u derbiju 21. kola 1. županijske omladinske lige. Susret dvaju ravnopravnih takmaca završio je pravednom podjelom bodova, no dojma smo da je Pomorac bio za nijansu bliže pobjedi. Samo sjajne reakcije vratara domaćih Rudara spriječile su goste da se s punim plijenom vrate u Kostrenu.
Već na samom početku utakmice Pomorac je dao do znanja da se nije došao braniti. Prvih nekoliko minuta susreta igra se odvijala uglavnom na polovici domaćih, no nakon toga Rječina je ipak došla do daha i uspostavila ravnotežu.
Prvu prigodu smo zabilježili u 15. minuti, i to za Rječinu. Dominik Lukežić se izborio za loptu na desnoj strani i ušao iskosa u šesnaesterac gostiju. Uslijedio je dobar udarac, no vratar Pomorca paradom spašava svoju mrežu.
U 24. minuti slobodan udarac za Pomorac, lak zalogaj za vratara Pešćicu.
I onda u 28. minuti nakon prekršaja gostiju u samom kutu kaznenog prostora na Lukežiću sudac pokazuje na bijelu točku! Isti igrač je siguran izvođač i Rječina dolazi u vodstvo od 1:0, što je bio i rezultat nakon prvog dijela susreta.




U drugom dijelu je Pomorac prvi zaprijetio u 32. minuti iz slobodnog udarca, no Rudar se nije dao iznenaditi.
U 33. minuti - izjednačenje. Obrana Rječine nije dobro reagirala na ubačaj s desne strane, prvi udarac gostiju zaustavlja greda, no na odbijenoj lopti je opet igrač gostiju Benić kojem nije bilo teško pogoditi za 1:1.




Nakon toga se nastavila žestoka bitka na terenu, ali bez izglednijih prigoda sve do 44. minute kada Veličić šalje povratnu loptu za Macuku, no njegov udarac brani vratar gostiju.
Pet minuta kasnije velika prigoda za Pomorac, no Rudar odličnom obranom spašava svoju mrežu.
Nakon toga naš kamerman zbog tehničkih poteškoća više nije bio u mogućnosti snimati ovaj susret, srećom do kraja susreta nismo zabilježili većih prigoda, niti na jednoj, niti na drugj strani.
Utakmica čvrsta, prava prvenstvena, rezultat na kraju 1:1, oba takmaca moraju biti zadovoljna s podjelom bodova.
U sljedećem kolu Rječina igra u gostima kod četvrtoplasirane Opatije, još jedan zanimljiv susret je pred nama.
Sažetak utakmice kao i obično možete pronaći na našem kanalu:




© 2017- Dive Ribe by RS