Opatija, 08.05.2022. - 22. kolo (mlađi pioniri): Opatija - Rječina 0:1

09.05.2022.

OPATIJA - RJEČINA 0:1
Igralište NK Opatija.

Strijelci:
0:1 D. Lukežić (17')


RJEČINA: Pešćica, Stipić, L. Marčelja, Babić, Macuka, Radi, Mikuličić, D. Lukežić, Smiljan, Rudar, Veličić, Rundić, Sviračević, Petrović.

Trener: D. Gržinčić

Na gotovo savršenom travnatom tepihu opatijskog igrališta mlađi pioniri Rječine iščupali su nova tri boda i zadržali poziciju na vrhu prvenstvene tablice.
Protivnik koji im i inače ne leži opet je dobro namučio Rječinu u utakmici koja nije ponudila lijep nogomet i u kojoj osim pogotka gostiju, ni s jedne, ni s druge strane ne pamtimo puno pravih prigoda za gol. Olakotnu okolnost možemo potažiti i u igralištu koje je sve samo ne ono što smo sarkastično napisali u uvodnoj rečenici.
U otvaranju susreta zabilježili smo udarac Radija glavom nakon kornera s lijeve strane, no vratar Opatije je bio na mjestu.
Momčad iz Dražica je bila bolja upravo za taj jedan pogodak, a postigla ga je u 17. minuti. Nakon minijature Veličića i ubacivanja s lijeve strane, Macuka propušta loptu do Dominika Lukežića koji silovito trese mrežu za 0:1.




Lukežić je imao još jednu prigodu nekoliko minuta kasnije kada ga sjajnom dubinskom loptom upošljava Leo Marčelja, no i tu je vratar Opatije izašao kao pobjednik.
U drugom dijelu zabilježili smo ubacivanje Lukežića s desne strane i udarac glavom Rundića koji trese gredu, no prije toga je već bilo signalizirano zaleđe.
U 40. minuti Lukežić je imao još jednu izglednu situaciju, no njegov udarac je otišao preko gola.
U 47. minuti Radi se izborio za udarac s lijeve strane, no vratar Opatije i to brani.
Opatija je uglavnom prijetila udarcima iz daljine od kojih ni jedan nije pogodio okvir gola Rječine, tako da ne pamtimo niti jednu intervenciju gostujućih vratara Pešćice i Rudara.
Zasluge za to svakako ima i obrambena trojka Marčelja - Babić -Stipić, koji su nam se činili kao raspoloženiji dio momčadi Rječine na jučerašnjoj utakmici.
U ovom tjednu mlađi pioniri Rječine igraju u europskom ritmu srijeda-nedjelja. Srijedu igraju zaostali susret protiv Risnjaka u Lokvama, a potom u nedjelju u utakmici 23. kola dočekuju momčad Lovrana.

Sažetak utakmice Opatija - Rječina možete pogledati na našem kanalu:



© 2017- Dive Ribe by RS