Dražice, 15.05.2022. - 1. županijska liga - 19. kolo: Rječina - Lovran 1:1

16.05.2022.

Prva ŽNL, 19. kolo

RJEČINA – LOVRAN 1:1


Igralište u Dražicama. Gledatelja: 400.

Sudac: Marko Tićak (Rijeka) – 7. Pomoćnici: Matija Leskovar (Rijeka), Zoran Martinović (Kastav)

Strijelci: 1:0 Bura (10'), 1:1 Božičić (32'-11 m)

Žuti kartoni: Valenta (Rječina), Božičić (Lovran)

RJEČINA: Forgić 6, Sudan 5,5, Bosančić - (22' Marinović 5,5), Valenta 6, Pilčić 5,5, Kaurin 5,5, Bajus 5 (46' Zahirović 6), Nikolla 6 (86' Smojver -), Fumić 6, Bura 6,5 (79' Gregov -).

LOVRAN: Bradičić 6,5, Rupčić 5,5, Mrđenović 6, Vuković 6, Mohorovičić 5,5, Ferenčak 6, Kruezi 6, Božičić 7, Mrđenović 6, Vranić 5,5 (52' Mladenović 5,5).

Nogometaši Rječine propustili su prigodu skočiti na drugo mjesto, momčad trenera Kristijana Rudara nije na domaćem terenu uspjela svladati Lovran u utakmici odigranoj u lijepoj atmosferi i pred zavidno popunjenim tribinama, gledatelji su se odazvali pozivu domaćina koji su sav prihod od ulaznica i donacija uplatili za liječenje Dalibora Marušića, poznatijeg kao DJ Macola.

Za domaću momčad utakmica je idealno započela, već u desetoj minuti Kristijan Bura je lijepo na lijevoj strani primio jednu Kaurinovu loptu, sjurio se prema golu i preciznim udarcem pogodio suprotni kut, iskusni Lovranov vratar Aleksandar Bradičić, jedan od ponajboljih pojedinaca u redovima gostujuće momčadi, bio je nemoćan – 1:0.

Dominacija domaćina u prvom dijelu nastavila se nakon pogotka, u 14. minuti Bradičić je lijepo osujetio jedan Fumićev pokušaj, u 27. minuti Marinović je tukao pokraj gola, a još je nekoliko obećavajućih situacija otišlo u nepovrat.

Lovranci su se orijentirali na čvrsti blok, sporadični pokušaji nisu se činili previše opasnima, ali jedna domaća nesmotrenost u potpunosti je preokrenula stanje stvari na terenu.

U 32. minuti Kaurin je nespretno u jednoj neopasnoj situaciji u kaznenom prostoru sapleo Sroka, a Dominik Božičić bio je precizan s bijele točke – 1:1.

U 38. minuti Bura je pokušao lobom svladati Bradičića, ali nije bio precizan, u 42. i 45. minuti Dražičanima su prijetili Božičić i Srok, ali je Forgić oba puta bio na mjestu.

Nastavak je počeo u znaku gostiju, u 48. minuti Mrđenović je pucao malo iznad gola, minutu kasnije Božičić se našao u idealnoj poziciji, ali je nekoliko puta odgađao udarac pa je Pilčić stigao na vrijeme ući u blok i spriječiti gostujuće vodstvo.

Podigli su domaćini malo ritam igre, uslijedio je još jedan period njihove dominacije iz kojega vrijedi izdvojiti Zahirovićev pokušaj u 60. minuti i još jednu odličnu obranu sigurnog Bradičića.

No, posljednjih dvadesetak minuta nogometaši Rječine polako su počeli gubiti dah, što je išlo na mlin momčadi iz Lovrana, koja se lakoćom branila i obranila.

Dražičanima nije pomogao niti impuls s tribina, niti podrška mlađahne navijačke skupine, Dive ribe neumorno su navijale svih 90 minuta, što nije prošlo nezamjećeno, momčad im se po završetku utakmice otišla zahvaliti.

izvor:
Sportcom
Općina Jelenje

© 2017- Dive Ribe by RS