Mlađi pioniri Rječine prvaci su 1. županijske omladinske lige!!!

10.06.2022.

RJEČINA - LOVRAN 6:0
Igralište NK Rječina.

Strijelci:
1:0 Veličić (4')
2:0 Veličić (14')
3:0 D. Lukežić (22')
4:0 D. Lukežić (39')
5:0 Mikuličić (41')
5:0 Milovac(ag) (58')

RJEČINA: Pešćica, Stipić, L. Marčelja, Babić, Radi, Macuka, D. Lukežić, Mikuličić, Veličić, M. Marčelja, Sviračević, Pavia, Petrović.

Trener: D. Gržinčić

Mlađi pioniri Rječine su pobjedom u zaostaloj utakmici 23. kola protiv Lovrana od 6:0 i teoretski osigurali prvo mjesto, bez obzira na ishod zaostale utakmice protiv Rijeke na Rujevici!
Po oblačnom i vjetrovitom vremenu otpuhali su protivnike iz Lovrana i odvojili se na nedostižnih +8 bodova u odnosu na drugoplasiranu Rijeku.
Momčad Rječine bila je desetkovana nakon kartonijade na Viškovu dva dana prije, čak 3 igrača nisu imala pravo nastupa zbog crvenih kartona, no to se na terenu nije osjetilo.
Tijekom cijele utakmice domaćin je bio daleko bolji protivnik, gosti su zaprijetili tek nekoliko puta. Najbolja prigoda gostiju za postizanje pogotka bila je kada se zatresla vratnica vratara Pešćice, koji osim toga nije imao pretjeranoga posla, a i ono malo što je imao je obavio na vrhunskom nivou.
Rječina je povela već u 4. minuti pogotkom igrača utakmice Veličića, koji je izravno sudjelovao u čak 5 od 6 postignutih pogodaka.
Ubačena lopta Stipića s desne strane dolazi do Veličića koji je sprema u mrežu za 1:0.




Isti igrač povisio je na 2:0 u 14. minuti nakon što je sam izbio pred vratara, no uhvatio je našeg snimatelja na krivoj nozi te je snimljen samo trenutak ulaska lopte u gol.




Strijelac za 3:0 bio je Dominik Lukežić nakon nesebične asistencije Veličića s lijeve strane.




Ista koprodukcija zaslužna je i za četvrti gol Rječine. Veličić se sjurio po lijevoj strani prema golu, vratar Lovrana brani njegov udarac, no na odbijnoj lopti je Lukežić koji postiže svoj 24. zgoditak ove sezone i ističe kandidaturu za prvog strijelca lige.




Dvije minute kasnije već je 5:0. Veličić opet radi dar-mar po desnoj strani i ubacuje u sredinu za Mikuličića koji sigurno trese gostujuću mrežu.




Dvije minute prije kraja Macuka izvodi udarac iz kuta s desne strane, lopta se odbija do Petrovića koji dobrim udarcem trese vratnicu, no srećom po domaćina odbijena lopta od gostujućeg igrača odlazi u gol za 6:0.




Čestitke novim prvacima i njihovom treneru koji su potpuno zasluženo ovojili ligu s trenutno najviše postignutih pogodaka - 103, i najmanje primljenih - 6, uz još nekoliko neodigranih utakmica.
Svakako treba spomenuti da su uspješan dan, kao i cijelu sezonu, imali i pioniri Rječine pod vodstvom trenera Buterina, koji su pobjedom protiv Lovrana od 4:1 osvojili drugo mjesto, a također imaju i prvog topnika lige Luku Oreškovića.
Sažetak utakmice je naravno na našem kanalu:

© 2017- Dive Ribe by RS