Spuštena zavjesa na 26. memorijalni nogometni turnir Bruno Ban

15.06.2022.

11. i 12. lipnja 2022. godine u organizaciji NK Rječina na nogometnom igralištu u Dražicama održan je 26. memorijalni nogometni turnir Bruno Ban.

Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa: Gospić 91, Grbci 2000, Grobničan, Hajduk, Halubjan, Lovran, Naprijed, Opatija, Pomorac 1921, Rijeka, Rječina, Sv. Mihovil (Sutomišćica) sa 204 igrača, odigrano je 26 utakmica, postignuto135 golova, a na tribinama se skupilo i puno gledatelja koji su dva dana uživali u nogometnom umijeću koji su nam prezentirali igrači rođeni 2009. godine i mlađi.

Vrlo dobra uvertira u finalnu utakmicu bio je susret za 3. mjesto između Gospića '91 i domaćina Rječine, u vrlo napetoj utakmici domaćin je nošen podrškom s tribina uspio pobjediti s 1:0 i na taj način ostvariti najbolji rezultat na ovom turniru u posljednjih više od 10 godina. Djelić atmosfere s te utakmice najbolje će vam dočarati snimka pobjedničkog pogotka domaćeg heroja Antonia Veličića:




U finalnoj utakmici susrele su se ekipe koje su bile i u prošlogodišnjem finalu, Rijeka je uvjerljivo savladala Hajduk s 4:0 i po trinaesti put preuzela na čuvanje prijelazni pehar turnira.

Nakon finalne utakmice sve okupljene pozdravio je načelnik općine Jelenje Robert Marčelja, koji je ujedno i uručio igračima Hajduka nagradu za drugo mjesto, a u ime Nogometnog saveza PGŽ nazočne je pozdravio Ivan Peraić.
Turnir je tijekom dana posjetio i tajnik HNSa Zorislav Srebrić koji je s predstavnicima NK Rječine predsjednikom Maurom Barčićem i tajnikom Tonijem Buterinom položio vijenac na grob Brune Bana.
Nagradu za treće mjesto domaćinima je uručio Radisav Drljević, predsjednik uprave tvrtke Thermotechnik iz Lukeža koja je već godinama jedan od glavnih pokrovitelja kluba. Ovom prilikom klub se zahvalio gospodinu Drljeviću prigodnim poklonom - uokvirenim dresom NK Rječine.

Najbolji strijelac turnira bio je Toni Ruso iz Hajduka, nagradu je preuzeo iz ruku Sandra Klića, nekadašnjeg napadača Rijeke poniklog u NK Rječini.
Titulu najboljeg vratara ponio je Lukas Juretić, ekipa Rijeke osvojila je turnir bez primljenog pogotka. Nagradu je uručio Toni Forgić, dopredsjednik i bivši golman i kapetan NK Rječine.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marin Nekić iz Rijeke, njemu je nagradu uručio Dražen Pilčić, još jedan iz plejade vrsnih igrača poniklih u NK Rječini.
Dodijeljena je još i nagrada za najbolji gol turnira, i to za Tonija Mataiju iz NK Gospića, koji je u grupnoj fazi postigao ne euro gol, nego svjetski gol škaricama.
Pobjednički pehar nogometašima Rijeke uručio je predsjednik NK Rječina Mauro Barčić . Veliki prijelazni pehar kapetanu Rijeke uručila je obitelj Brune Bana, nakon što su pozdravili sve sudionike i čestitali im na sudjelovanju, te se zahvalili na očuvanju uspomene na njihovog sina.

Sve je zaključeno velikim vatrometom i paljenjem simboličnih 26 baklji u čast 26. izdanju ovog turnira, jednog od najdugovječnijih i najmasovnijih turnira u našoj regiji.

Snimku cijele finalne utakmice možemo pogledati na youtube kanalu vjerne pratiteljice NK Rijeke:

© 2017- Dive Ribe by RS