Otvaranje sezone 2022./2023.

12.09.2022.

Utakmicama prvog kola mlađih pionira i pionira NK Rječina krenula je u novu sezonu.
Mlađi pioniri bili su uspješniji, uvjerljivo su s 8:2 svladali goste s Lošinja.

Trener Gržinčić na teren je poslao sljedeći sastav:

Radetić, Lukežić M., Rundić, Stipić, Sudan E., Marčelja M., Smiljan, Čobić M., Pavia, Mikuličić, Relja.
Još su nastupili: Pavić, Šimac, Ogrizović, Kukec J., Maršanić Ti., Maršanić To., Sviračević.
Strijelci :
1-1 Mikuličić (21')
2-2 Mikuličić (34')
3-2 Marčelja M. (37')
4-2 Smiljan (49')
5-2 Mikuličić (50')
6-2 Marčelja M. (57')
7-2 Smiljan (55')
8-2 Pavia (57')
Njihovi stariji kolege nisu uspjeli osvojiti sva 3 boda, u vrlo zanimljivoj utakmici podijelili su bodove rezultatom 3:3, što je po prikazanome i najpravedniji ishod.

Trener Buterin sezonu je otvorio sa sljedećim sastavom:

Rudar (36' Pešćica) - Mrnjaus (55' Čobić I.), Marčelja L., Bončić, Kukec B. - Radi, Stjelja, Šalov, Sudan J. (48' Vasić), Macuka, Lukežić D.
Strijelci:
1:1 Lukežić D. (17')
2:1 Sudan J.(23')
3:1 Sudan J.(31')

Naša reportažna kola nisu stigla na vrijeme iz Zagreba pa dostupni video prilog pokriva samo kraj prvog i cijelo drugo poluvrijeme.
Gosti su poveli u 15. minuti, no domaći igrači uspjeli su preokrenuti rezultat golovima Lukežića u 17. i Sudana u 23. minuti.
U 31. minuti činilo se da dražički brod sigurno plovi prema prvoj pobjedi u prvenstvu. Stjelja se poput šila probio u šesnaesterac Lošinja i sjajno proigrao usamljenog Sudana kojem nije bilo teško poentirati za 3:1.




No već 2 minute kasnije Lošinj lijepim udarcem s distance smanjuje na 3:2 i unosi nemir u redove domaćina.




Igrači gostiju izašli su na teren u drugom poluvremenu odlučni da izjednače, i to se dogodilo već u 11. minuti nastavka. Sudac je procijenio da je start Marčelje u kaznenom prostoru bio dovoljnog intenziteta da bi dosudio najstrožu kaznu! Kapetan gostiju siguran je s bijele točke te postavlja konačni rezultat - 3:3.




Do kraja susreta gledali smo izjednačenu igru s obje strane, bez većih prigoda, tako da konačni rezultat odražava pravi odnos snaga između dva takmaca.

Skraćenu snimku može se pogledati na našem kanalu:





Nakon prijepodnevna 4 boda osvojena u utakmicama odigranim na domaćem terenu, popodnevni program donio je gostovanje juniora i seniora Rječine na Omladinskom igralištu, domaćin su bile ekipe Rikard Benčića. Ishod je također bio uspješan i identičan prijepodnevnom - ekipe Rječine odnose doma 4 boda.

Juniorska ekipa pod vodstvom trenera Aleksića protutnjala je Omladinskim igralištem i s 5 pogodaka u mreži domaćih ostvarila uvjerljivu pobjedu 0:5.
Igrali su u sastavu:

Jelić, Kosta, Akulić, Križić, Karić, Svetić, Kurelić, Zoretić, Radi A., Zdelarec (55' Stipić), Vujić (85' Mladenić Ademaj).
Strijelci:
0:1 Zoretić (57')
0:2 Kurelić (61')
0:3 Radi A. (70')
0:4 Radi A. (84')
0:5 Vujić (85')

Uspješno subotnje otvaranje sezone zaključili su seniori Rječine koji su odigrali 0:0 na vrlo teškom gostovanju kod prošlogodišnjeg viceprvaka 1. županijske lige.

Izabranici trenera Rudara su istrčali u sastavu:

Balent, Forgić D., Valenta, Kaurin, Fumić, Božičević (46' Bajus), Rožić, Bosančić (90' Forgić T.), Gregov (63' Vratarić), Valić, Žagar (57' Antolović)

Žuti kartoni:
Bosančić (63')
Kaurin (85')
Valenta (88')

- Zadovoljni smo za otvaranje sezone. Remi je na kraju realan rezultat, imali smo prigode i jedni i drugi, nismo ih iskoristili. Dečki su pošteno odradili tradicionalno teško gostovanje, rekao je Kristian Rudar, trener Rječine, za Sportcom

© 2017- Dive Ribe by RS