Rječina - Lovran: novi bodovi za mlađe pionire, poraz pionira

05.10.2022.

Utakmicama 3. kola protiv Lovrana pioniri i mlađi pioniri Rječine riješili su zaostatke s polovičnim uspjehom.

Mlađi pioniri nastavili sa skupljanjem bodova, pobjedom od 2:0 osvojili su nova 3 boda i zadržali priključak pri samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Strijelci su bili Matteo Pavia i Marko Marčelja, a trener Gržinčić na teren je izveo sljedeći sastav:

Radetić, Šimac, Rundić, T. Stipić, E. Sudan, M. Marčelja, Smiljan, Čobić, Sviračević, Mikuličić, Pavia.

Još su igrali:

Ogrizović, Cocaj, R. Valić, Barac, Brozović, M. Lukežić.

Njihovi stariji suigrači na žalost nisu upjeli nastaviti u istom ritmu, gosti iz Lovrana zasluženo su odnijeli sva tri boda iz Dražica.

Ekipa trenera Buterina istrčala je u sastavu:

Rudar (36' Vasić), Mrnjaus, L. Marčelja, Bončić, F. Radi, Stjelja (36' Veličić), Šalov, Sudan, Macuka, D. Lukežić (63' Jurišić), Kukec (57' Čobić).

Kako smo u rubrici "pisma čitatelja" dobili dosta upita zašto izvještaj nije u onom obliku na kakvoga su navikli, odlučili smo se vratiti provjerenom formatu i ukratko opisati današnje događaje na dražičkom travnjaku te sve to potkrijepiti i video dokazima.
Naravno da je opet bilo "tehničkih" poteškoća, naš snimatelj nije uspio snimiti izjednačujući pogodak Macuke za 1:1, obećavamo da će se popraviti i da neće više griješiti.

Već od samog starta bilo je vidljivo da su gostujući igrači fizički nadmoćniji što je domaćim igračima stvaralo velike probleme u duelima u koje su ulazili bojažljivo i s previše respekta.
Gosti su svoju prednost vrlo dobro koristili i opasnim kontrama prijetili, a na kraju i kaznili domaću momčad.

Lovran je poveo u 27. minuti, lijepo su oduzeli loptu ispred svog šesnaesterca i dugom loptom izbacili u kontru Protulipca koji je izmakao obrani Rječine i neobranjivo doveo goste u vodstvo od 0:1.





Već dvije minute kasnije Rječina je izjednačila već spomenutim pogotkom. Nakon karakterističnog prodora Šalov je zavrnuo loptu pred gol, lopta se nakon pokušaja udarca Sudana pa potom i Bončića odbila od bloka do Macuke koji se najbolje snalazi u gužvi i šalje loptu u mrežu za 1:1.

U nastavku već u 38. minuti novi hladan tuš za domaćina. Nakon ubačaja s desne strane gostujući napadač nije iz prve dobro zahvatio loptu, no iz drugog pokušaja je bio upješan te je doveo goste u novu prednost.





I opet je Rječina smogla snage za brzi povratak, ovog puta trebalo je 3 minute da ponovno izjednače.
Ponovno je Šalov ubacio s desne strane pred gol, Lukežić se lijepo oslobodio na udarac lijevom nogom, vratar gostiju je bio nemoćan - 2:2.





Unatoč tome što je lopta bila u drugom dijelu više u nogama Rječine, nisu više uspjeli ozbiljnije zaprijetiti vratima Lovrana.
Lovran je pobjedu osigurao pogotkom u 52. minuti, opet je napad išao po desnoj strani, povratna lopta za igrača s brojem 17 koji postiže pogodak vrijedan 3 boda.





Potpuno zaslužena pobjeda gostiju. Pioniri Rječine dali su u ovom momentu sve od sebe, no to nije bilo dovoljno. Vidljivo je da se dobar dio igrača koji su ove godine ulazno godište mora adaptirati na fizički puno zahtjevniju igru i protivnike, no ne sumnjamo da će trener Buterin i njegovi puleni prevazići te početne probleme i početi pružati igre na kakve je zahtjevna dražička publika navikla!
Snimka utakmice se naravno može pogledati na našem kanalu:





© 2017- Dive Ribe by RS