Rječina - gosti 4:1

09.10.2022.

Još jedan uspješan vikend je za nogometašima Rječine. 5 utakmica u 2 dana na dražičkoj ljepotici, 4 pobjede i jedan poraz.
Prvi su na rosom orošeni travnjak u Dražicama istrčali najmlađi igrači Rječine u kategoriji mlađih od 9 godina (U-9) i zabilježili prvu prvenstvenu pobjedu.
Izabranici trenera Kesera golovima Dominika Sudana i Josipa Šalova (2) svladali su vršnjake iz Crikvenice s 3:0.

Jedini koji su se poskliznuli ovaj vikend su juniori, koji su na žalost izgubili od Staroga Grada 3:5.
Trener Aleksić na teren je izveo sljedeću momčad:

JUNIORI: Ivičević, Zoretić, Akulić (82' Kosta), Križić (66' Zdelarec), Svetić, Karić, L. Valić (59' R. Stipić), A. Valić, A. Radi (59' Hodža), Rožić, Vujić (82' Mladenić Ademaj).

Strijelci: Karić (25'), Rožić (42'), A. Valić (59')

Nedjeljni program su otvorili mlađi pioniri, i to kako! Izabranici trenera Gržinčića pomeli su vršnjake iz Orijenta s čak 9:1!

MLAĐI PIONIRI: Radetić, E. Sudan, Rundić, Ogrizović, T. Stipić, M. Marčelja, Smiljan, M. Čobić, Pavia, Mikuličić, Sviračević (Šimac, R. Valić, Barac, Brozović, Ti. Maršanić, To. Maršanić)

Strijelci: Mikuličić (8', 20'), Smiljan (12', 52', 56', 59'), Pavia (29'), Brozović (32'), Sviračević (46')

Žetvu bodova nastavili su i pioniri, u napetoj utakmici iščupali su bodove protiv vrlo dobrog Orijenta i pobjedili 1:0.
Trener Buterin danas je ovako posložio momčad:

PIONIRI: Rudar, Mrnjaus, L. Marčelja, Bončić, F. Radi, Stjelja, Šalov, J. Sudan (36' Veličić), Macuka, D. Lukežić (36' D. Ban), Kukec

Strijelac: D. Lukežić (29')

Utakmicu je riješio Dominik Lukežić rezantnim udarcem s 16 metara u 29. minuti. Uvijek objektivna dražička publika smatrala je da je Sudan možda čak i napravio prekršaj prije no što je iščeprkao loptu koja je došla do Lukežića, no sudac je bio vrlo blizu i mogao je dobro procijeniti situaciju pa nemamo razloga sumnjati u njegovu odluku. A odluka je bila - zgoditak vrijedan 3 boda!






Osim pogotka Rječine, u prvom dijelu nismo zabilježili ozbiljniju prigodu niti s jedne strane. Dojma smo da je Orijent bio nešto aktivniji protivnik, ali defanzivni blok Rječine na čelu s izvrsnim kapetanom Bončićem nije im dozvolio previše prostora.

Trener Buterin je hokejaškom izmjenom u poluvremenu na teren poslao novi napad koji je u drugom dijelu donio nešto više agresivnosti i pomaknuo je igru više na polovicu gostiju. To je rezultiralo i dobrom prilikom Veličića početkom drugog dijela, no njegov udarac bio je lak plijen za gostujućeg vratara.
U dobroj prigodi našao se i David Ban nekoliko minuta kasnije. Veličić ga je sjajno izbacio pred gol, no igrači gostiju uspjeli su blokirati udarac.
Zabilježili smo još i dobar udarac Macuke iz slobodnog udarca s 20 metara, nakon što je u svom karakterističnom prodoru prekršajem zaustavljen Šalov, no to je gostujući vratar obranio.

Iako je posjed u drugom dijelu bio na strani Rječine, vrlo lako današnji je susret mogao završiti i neodlučeno. Orijent je možda imao i opasnije prigode, no vratnica i sjajne reakcije vratara Rudara u dva navrata spriječile su goste u nakani da postignu pogodak.
Na kraju teška, ali ipak zaslužena pobjeda Rječine.

Snimka utakmice i danas je dostupna na našem youtube kanalu, šerajte, lajkajte, subskrajbajte...






Nedjeljni program u velikom su stilu završili seniori. Petardom su ispratili goste iz Delnica i opravdali epitet favorita.

Trener Rudar izjavio je za Sportcom:

- Rekao sam dečkima otvoreno prije utakmice da se pribojavam, upravo zbog toga što su najgore utakmice u kojima si unaprijed pobijedio. Pogotovo nama. Poveli smo 2:0, gosti su se nakon toga vratili, ali smo reagirali dobro i na kraju je ispalo lagano. Promašili smo i penal, malo se uvukla i nervoza, ali smo u pravo vrijeme postignuli pogodak za 3:2. Goranin nije loša momčad, nisu zaslužili biti na nuli. Zadovoljni smo učinkom nakon pet kola, nadam se da će nam krenuti pobjedama i na gostujućim terenima.

RJEČINA – GORANIN 5:2

Igralište NK Rječina. Gledatelja: 80

Sudac: Andre Olajoš (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Fumić (24'), 2:0 Božičević (34'), 2:1 Grgurić (45'), 2:2 Brajdić (50'), 3:2 D. Forgić (55'), 4:2 A. Valić (68'), 5:2 Kaurin (90'+1)

Žuti kartoni: Franović, Rožić, Bajus (Rječina), Brelih, R. Stipančić, S. Krištof (Goranin)

RJEČINA: T. Forgić, Zoretić, D. Forgić, Valenta, Antolović (64' Sudan), Fumić, Božičević, Rožić (71' Bajus), A. Valić, D. Valić (80' Žagar), Franović (46' Kaurin).

GORANIN: Malnar, K. Frlan (76' Jugović), Mikešić, Brelih (85' A. Frlan), R. Stipančić, Grgurić, Brajdić (85' Petrušanec), S. Krištof, Leš, M. Krištof (61' Mulc), F. Stipančić.

© 2017- Dive Ribe by RS