8. kolo: Seniori nastavili negativan niz porazom u Munama, pioniri pobijedili Rab

31.10.2022.

Samo dvije odigrane utakmice ovog vikenda za Rječinu, i to one pionira i seniora, opet s polovičnim uspjehom.
Seniori su porazom od 2:0 u Munama nastavili neugodnu seriju poraza.

- Imali smo cilj, razbiti negativan niz, ovo nam je treći poraz za redom. Željeli smo se nametnuti, ali opet je izostala borbenost, agresija. Možda je to i nedostatak samopouzdanja, ali se nismo uspjeli nametnuti. Domaćin je imao neke šanse, ali smo naivno dobili prvi gol. U drugom dijelu smo probali, imali smo jednu stopostotnu prigodu, nakon toga dođe kazna. Sve u svemu, nemamo agresiju, voljni moment, možda na naplatu dolazi količina treninga, ništa se ne događa slučajno. Čeka nas utakmica protiv Lošinja, tri momčadi su se izdvojile, sve je unutar par bodova i moramo ići na pobjedu za mirnu zimu, rekao je trener Rječine Kristijan Rudar za Sportcom.

MUNE – RJEČINA 2:0

Igralište Crikvena draga. Gledatelja: 50.

Sudac: Noel Sambol (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Šneler (36'-11 m), 2:0 Alinčić (67')

Žuti kartoni: Vanja, Grbac (Mune), Božičević, Nikolla, Žagar (Rječina)

MUNE: Grgurić, Bubnić, Bonicioli, Alinčić, Popović, Šneler, Grbac (82' Šepić), Gašpert (62' Smolić), Vanja (85' Gulan), Beni, Perić.

RJEČINA: Balent, Valenta, Antolović (72' Mršić), Kaurin, Fumić, Božičević, Bosančić, A. Valić (79' L. Valić), Nikolla (46' Bajus), Sudan, Žagar (57' Kurelić)


Ekipa pionira trenera Buterina izborila je još jednu pobjedu u drugoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu, nakon Risnjaka i gosti s Raba su ostavili bodove u Dražicama.
Danas su nastupili u sastavu:

RJEČINA:Pešćica, L. Marčelja, Bončić, F. Radi (60' Glavaš), Stjelja, Šalov (64' D. Ban), J. Sudan (64' Jurišić), D. Lukežić (36' Veličić), L. Juretić (17' Mrnjaus), Kukec (60' Antunović).

Rječina je povela 1:0 u 9. minuti pogotkom Sudana:





Gosti su poravnali udarcem iz daljine u 31. minuti nakon što se lopta odbila od igrača domaćih i tako dobila neobranjivu putanju za vratara Pešćicu:





Ipak, u zadnjim trenutcima prvog dijela opet na scenu stupa Sudan. Odlično se izborio za poziciju u gostujućem šesnaestercu i precizno pogađa suprotni golmanov kut za 2:1:





U 45. minuti hat-trick za Jakova Sudana. Ubačaj Šalova u kazneni prostor, Veličić glavom prenosi loptu na drugu vratnicu gdje je dočekuje Sudan te postiže svoj treći zgoditak na današnjem susretu.





U 50. minuti igrač Raba igra rukom u kaznenom prostoru, sudac bez premišljanja pokazuje na najstrožu kaznu. Loris Bončić je neumoljiv s bijele točke i postavlja konačnih 4:1 za Rječinu.





Zaslužena pobjeda domaćina, možda malo previsoka s ozirom na prikazanu igru Raba koji su također imali nekoliko prigoda za postizanje zgoditka, no vratar domaćih Pešćica je bio na visini zadatka.
Pionirima Rječine u sljedećem kolu predstoji tradicionalno neugodno gostovanje kod Halubjana, a sažetak današnje utakmice možete pogledati ovdje:





© 2017- Dive Ribe by RS