Pioniri Rječine pobjedom na vrućem terenu Brnasi uhvatili priključak s vrhom tablice

06.11.2022.

Sjajna predstava u Viškovu, pioniri Rječine su na njima uvijek teškom gostovanju pobjedili do danas prvoplasirani Halubjan i izborili 3 boda s kojima su uhvatili priključak s vrhom ljestvice.
U utakmici koja je po prilikama trebala završiti 4:6 posebno se iskazao gostujući vratar Pešćica koji je panterskim reakcijama spašavao svoja vrata kada je bilo najpotrebnije.

Današnji sastav trenera Buterina bio je:

Pešćica, Mrnjaus (60' D. Ban), L. Marčelja, Bončić, Jurišić (14' Veličić), F. Radi (69' Đapić), Šalov, Sudan, Macuka, Lukežić (43' Antunović), Kukec.

Gosti iz Dražica ušli su u utakmicu bolje i već na samom otvaranju opasno zaprijetili. Pogrešno dodavanje istrčalog vratara Halubjana otvorilo je prigodu za Lukežića koji je dobro uočio da su vrata Halubjana prazna te je pokušao udarcem iz daljine koji na žalost gostiju nije bio dovoljno precizan.
Rječina je nakon dobre igre povela u 19. minuti. Odlična suradnja dvaju Jakova, Sudan je loptu primio na sredini terena te dugom loptom odlično uposlio imenjaka Šalova koji se othrvao u duelu i prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu. Erupcija oduševljenja na tribinama i nakon dosta vremena bakljada u režiji ultras frakcije Divih riba.





Halubjan je nakon zgoditka gostiju zagospodario terenom i već tri minute kasnije poravnao rezultat. Lopta se opasno šetala u gostujućem šesnaestercu te je u jednom duelu pogodila Mrnjausa u ruku. Arbitar je bio neumoljiv i pokazao je na bijelu točku. Igrač domaćih Luka Vukšić nije propustio pruženu priliku i sa 11 metara poravnava rezultat, iako je Pešćica pogodio stranu i bio vrlo blizu da obrani njegov udarac.





Nakon toga gosti ponovno preuzimaju inicijativu. U 25. minuti Šalov pronalazi Sudana koji s desne strane puca, vratar brani i odbija loptu na drugu stativu do Lukežića koji desnom nogom prebacuje vrata Halubjana.
Nakon toga u prigodi su domaći, no Pešćica bravuroznom paradom brani odličan udarac s desne strane.
U zadnjem u prvom poluvremenu napadu igrač Halubjana nepropisno zaustavlja Bončića prekršajem za žuti karton. Kako je to bio njegov drugi žuti, sudac opravdano pokazuje crveni karton domaćem igraču te Halubjan ostatak susreta mora igrati s igračem manje.

Početkom drugog dijela Halubjan iako brojčano slabiji bolje ulazi u nastavak susreta i preuzima inicijativu, ali Pešćica pravovremenim reakcijama ne dozvoljava nikakve probleme za gostujuću momčad.
Rječina se pomalo oslobodila pritiska i u 40. minuti umalo ponovno došla do prednosti. Sudan je ubacio s lijeve strane za Veličića koji sam ispred vratiju Halubjana ipak ne uspijeva dovesti Rječinu u prednost.
Nekoliko minuta kasnije Sudan je brži od vratara domaćih i upućuje udarac prema golu, no domaći branič čisti sa sam gol linije.
Još jednu priliku imala je Rječina u 47. minuti. Sudan se oslobodio pratnje i s lijeve strane ušao u sredinu. Sjajno uposlio na Antunovića čiji udarac s desne strane odlazi tik pored lijeve vratnice. Za dijelić sekunde je zakasnio i Veličić koji je pokušao uklizati na drugoj stativi i pospremiti loptu u mrežu.
Par minuta kasnije ispucavanje Pešćice izbacuje Sudana u priliku. Napadač gostiju othrvao se u duelu i uputio za malo neprecizan udarac pored vratiju.
Zabilježili smo i priliku Halubjana u 53. minuti no Pešćica u gužvi blokira udarac, a odbijenu loptu domaći šalju preko gola.
I onda u 58. minuti pogodak gostiju. Veličić se na lijevoj strani izborio za jednu loptu i sjajno je podvalio za natrčalog Sudana koji ulazi sam pred vratara Halubjana i postiže pobjedonosni pogodak za 1:2.




Isti igrač imao je još jednu veliku prigodu koju nije uspio iskoristiti, a napadače domaćih je Pešćica svojim obranama u dva navrata dovodio do očaja.
Na kraju dinamične i vrlo napete utakmice ipak zalužena pobjeda za nijansu bolje Rječine.
Treća pobjeda u nizu, puni samopouzdanja u sljedećme kolu dočekuju Opatiju.
Sažetak ovog zanimljivog susreta možete pogledati na našem kanalu:





Obrambeni igrači i vratari često budu u sjeni igrača koji postižu pogotke pa smo za danas pripremili i tri najbolje obrane Lucijana Pešćice, možda i najzaslužnijeg za današnju pobjedu Rječine :





Mlađi pioniri u uvertiri ovog sureta na žalost nisu bili uspješni, Halubjan je bio bolji 3:0.

Juniori su danas pobijedili u Dražicama Lošinj 2:1 golovima Luke Valića i Lorena Zoretića.

U-11 ekipa je također bila uspješna, u subotnjoj matineji bila je bolja 2:0 od Pomorca golovima Vite Gašparca i Jana Ravkina.

© 2017- Dive Ribe by RS