Pioniri Rječine bolji od Opatije

14.11.2022.

U posljednjem susretu u Dražicama ove polusezone, mlađi i stariji pioniri Rječine ostvarili su pobjede od 1:0 i 3:0 i na najbolji način se oprostili od domaće publike.
Strijelac za mlađe pionire bio je Gabrijel Relja, a nastupili su u sastavu:

Radetić, M. Lukežić, Rundić, Stipić, Šimac, M. Marčelja, Mikuličić, M. Čobić, Pavia, Smiljan, Relja ( Pavić, Sviračević, J. Kukec, Ti. Maršanić, To. Maršanić, R. Valić, Ogrizović ).

Stariji pioniri odigrali su još jednu vrlo dobru utakmicu i zabilježili četvrtu pobjedu u nizu.
Sastav Rječine u nedjeljnoj utakmici bio je:

Vasić (36' Rudar), L. Marčelja (65' Oršolić), Bončić, Jurišić (50' Đapić), Veličić (55' L. Ban), Šalov (65' Petrović), J. Sudan, Macuka, D. Lukežić (65' Glavaš), Antunović, Kukec

Pioniri Rječine bili su nadmoćni tijekom cijelog susreta, obrana na čelu sa stoperskim parom Kukec - Bončić nije gostima dozvolila niti jednu prigodu, osim vratnice u 28. minuti. Naša VAR soba je utvrdila da je tom prigodom napadač gostiju bio u zaleđu, no nismo sigurni da bi sudac susreta označio zaleđe da je lopta završila u mreži.
Rječina je prelomila utakmicu u 3 minute. Prvih 20-ak minuta osim nekoliko udaraca iz daljine nismo zabilježili ozbiljniju opasnost po gostujući gol, no u 29. minuti opasno je zaprijetio Veličić. Lopta se šetala po gol liniji, ali ipak nije završila u mreži.
To je bila najava za 30. minutu i prvi gol domaćina. Jurišić je ubacio loptu do Veličića koji ovog puta ne prašta i dovodi Rječinu u prednost od 1:0.





Tri minute kasnije već je 2:0.
Veličić i Sudan kombiniraju na sredini terena, Veličić spušta loptu za Sudana koji ulazi u kazneni prostor, oslobađa se pratnje i pogađa za povećanje prednosti.





S tim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom dijelu gledali smo isti odnos snaga, nadmoćna Rječina s povremenim prijetnjama Opatije iz kontra napada, ali bez izrazitijih prilika s obje strane.
Sve do 65. minute kada se u listu strijelaca upisuje i Šalov, koji prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca povećava rezultat na konačnih 3:0.





Pionirima predstoji još gostovanje kod Lokomotive u posljednjem kolu pred zimsku stanku, a mlađi pioniri imaju još i dvije zaostale utakmice protiv Pomorca i Raba.
Seniori su već na zasluženom odmoru, a juniori gostovanjem na Cresu sljedeći vikend zavšavaju jesenski dio natjecanja.


© 2017- Dive Ribe by RS