Pioniri dvostrukim programom zakoračili u proljeće!

20.03.2023.

Za pionire i mlađe pionire proljetni dio natjecanja u 1. županijskoj omladinskoj ligi trebao je krenuti prošle subote, no zbog natopljenog terena na Lošinju susret je odgođen za jučer.
Zbog toga su ovaj vikend imali vrlo zahtjevan program, gostovanje na Lošinju u subotu i domaćinstvo u Dražicama protiv momčadi Grbci 2000, dvije utakmice u dva dana.
U obje kategorije ostvaren je polovičan uspjeh - poraz u gostima i pobjeda na domaćem terenu.
Mlađi pioniri na Lošinju su poraženi s 3:0, ali su zato doma s 3:1 porazili Grbce, golovima Smiljana, Rundića i Mikuličića.
Njihovi stariji kolege su bili simetrični, i u porazu i u pobjedi rezultat je bio isti - 2:1. U gostujućem porazu strijelac počasnog pogotka bio je Sudan, a u teškom mukom izborenoj domaćoj pobjedi strijelci su bili Macuka i Sudan.
Kako na otoku nismo imali izvjestitelja, kroz informativnu blokadu se upjela probiti samo izjava jednog od sudionika utakmice starijih pionira. Po njegovom viđenju bili su bolji, a uzrok poraza leži u činjenici da je domaći vratar imao odličan dan, kao i da su jedini udarci na gol Rječine su bili euro-golovi. Dakle, samo nedostatak sportske sreće omeo je starije pionire u osvajanju bodova.
Vjerojatno bi o uzrocima njihovog poraza sličnu izjavu mogli dobiti i od nekog od mlađih pionira.

U nedjeljnim utakmicama i jedni i drugi su bili puno uspješniji.
Mlađi pioniri su, kako smo već rekli ubilježili nova 3 boda i s 3:1 bili upješniji od vršnjaka iz Grbaca.
Nastupili su u sastavu:
Radetić, Lukežić M., Rundić, Stipić, Šimac, Marčelja M., Valić R., Smiljan., Relja., Čobić M., Mikuličić.
Još su igrali:
Sudan E., Maršanić Ti., Maršanić To., Ogrizović, Brozović, Škaron Ban, Boban.

Stariji pioniri su se morali dobro pomučiti za svoju pobjedu.
Ne znamo da li je uzrok bio u drugoj utakmici u dva dana, ozljede nekih prvotimaca, ili jednostavno loš dan, ali nismo vidjeli puno ideje u igri Rječine, pogotovo u prvom poluvremenu.
Utakmicu je odigrao sljedeći sastav:
Rudar (od 47' Vasić), Marčelja L., Jurišić (od 69' Đapić), Radi F., Stjelja (od 36' Ban D.), Šalov, Sudan J., Veličić (od 36' Macuka), Antunović, Juretić L. (od 36' Čobić I.), Pešćica (od 70' Ban L.).
Iako su većim dijelom utakmice imali posjed, napadi domaćih bili su prilično jalovi, te osim nekoliko gužvi u šesnaestercu nisu upjeli ozbiljnije zaprijetiti gostujućem vrataru.
Gosti su se orijentirali uglavnom na kontra napade, i jedan takav im je donio prednost u 16. minuti.
Lopta upućena s vlastite polovice lansirala je u protunapad gostujućeg igrača kojeg prekršajem u kaznenom prostoru ruši Juretić, sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku.
S 11 metara siguran je Zdjelar i dovodi goste u prednost od 0:1. Rudar je bio prekratak, iako je pročitao na koju će stranu pucati.







Do kraja poluvremena nismo zabilježili niti jedne prigode, izgledalo je da domaći ne bi zabili da se igra dva dana.
Ipak, trener Buterin na poluvremenu uvodi svježu krv koja je ipak uspjela razbuditi beskrvnu ekipu iz prvog dijela.
Premoć u posjedu lopte se nastavila, a u 55. i 56. minuti Rječina je napravila potpuni preokret.
Kratko izvedeni udarac iz kuta Macuka sjajnim udarcem sa strane pretvara u izjednačujući pogodak.







Odmah minutu potom, ubačenu loptu s desne strane Pešćica petom ostavlja za Sudana koji se na 20 metara namješta za udarac i dovodi domaćina u vodstvo od 2:1.







Do kraja Rječina nije više ozbiljnije zaprijetila, a nekoliko minuta prije kraja uslijedio je šok!
Nakon ubačaja u domaći šesnaesterac vratar Rječine Vasić ispušta jednu loptu te nakon toga ruši gostujućeg napadača. Još jedan kazneni udarac za goste, i opet dosuđen potpuno opravdano. No Vasić se u velikom stilu iskupljuje za svoju pogrešku i brani udarac s 11m.







Sažetak cijele utakmice možete pogledati na našem kanalu:







Sljedeći vikend predstoji gostovanje u Lovranu, naši pioniri će na travnatom tepihu lovranskog stadiona imati priliku pokazati svoje tehničko umijeće.

Proljetni dio sezone započeo je i za naše juniore, u subotnjoj utakmici su u Dražicama podijelili bodove s Rikard Benčićem, utakmica je završila rezultatom 2:2.

Nastupili su u sastavu:

Ivičević, Zoretić, Kosta, Budiselić, Stipić R., Vujić, Križić (od 46' Zdelarec), Hodža, Radi A., Haramija, Rožić.

Strijelci:
1:0 Zoretić Loren 29'
1:1 Jeletić Robert 41'
2:1 Haramija Antonio 57'
2:2 Perušić Noa 84'




© 2017- Dive Ribe by RS