Dvaput je dvaput: 4:1 pobjede prednatjecatelja, 1:3 porazi pionira, seniori remi bez golova

24.04.2023.

Mlađe kategorije NK Rječine nastavljaju s identičnim rezultatima po dobnim kategorijama.
Subotnjim utakmicama u Dražicama protiv Vinodola prednatjecatelji U-9 i U-11 ostvarili su dvije pobjede od po 4:1.

Strijelci za U-9 su bili Dominik Sudan, Jakov Miculinić, Josip Šalov i Toni Strigiotti, dok su u kategoriji U-11 golove postigli Vito Gašparac (2), Stipo Jurišić i Loren Švrljuga.

Mlađi pioniri i pioniri su također ostvarili jednaki rezultat, no ovdje je riječ o porazima. I jedni i drugi su izgubili od Pomorca 1:3.

MLAĐI PIONIRI

NK Rječina - NK Pomorac 1921 ‪1:3


RJEČINA:Pavić, Šimac, Mikuličić, Stipić, Rundić, Marčelja M., Valić R., Smiljan, Relja, Čobić M., Cocaj.

Još su igrali:

Radetić, Brozović, Boba, Barac, Ogrizović, Maršanić Ti., Maršanić To.

trener: Danijel Gržinčić

Strijelci:
1:0 Cocaj Arbnor 11'
1:1 Koren Leon 13'
1:2 Ćališ Ivan 19'
1:3 Koren Leon 21'

PIONIRI

NK Rječina - NK Pomorac 1921 ‪1:3


RJEČINA:Pešćica (od 36' Rudar), Veličić Antonio, Marčelja L., Bončić, Stjelja (od 55' Đapić), Ban D., Jurišić (od 52' Čobić I.), Šalov, Sudan J., Macuka, Lukežić D. (od 52' Antunović).
trener: Toni Buterin

Strijelci:
0:1 Križanec Robin 23'
1:1 Šalov Jakov 32'
1:2 Benić Šime 50',
1:3 Benić Šime 52'

Žuti kartoni:
Matešić 26' (Pomorac)
Nikolić-Radin 26' (Pomorac)
Macuka 42' (Rječina)

Iako su u prvom dijelu utakmice pružili možda i najbolju partiju ovog proljeća, pioniri Rječine nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat protiv vršnjaka iz Kostrene.
Rječina je dobro ušla u susret, kontrolirali su igru i bili bolji protivnik u prvom poluvremenu.
U našoj bilježnici smo zapislai udarac Sudana u 5. minuti s ruba šesnaesterca koji je otišao preko vratiju.
Nekoliko minuta kasnije isti je igrač sjajnom loptom izbacio Macuku u kontru po lijevoj strani, no igrači Pomorca su u poljednji tren osujetili domaćeg igrača da uputi ozbiljniji udarac prema golu te je lopta bila lagan plijen za gostujućeg vratara.
U 9' još jedna Sudanova lopta izbacila je Lukežića oči u oči s vratarem Pomorca koji bravuroznom intervencijom spašava svoju mrežu.
U 19' Sudan se izborio za udarac u srcu kaznenog prostora, no isti je bio preslab da bi ozbiljnije ugrozio više nego dobrog vratara Pomorca.
I onda u 23' obrana domaćih nije reagirala dobro na jednu dugu loptu koja se odbila do Križanca, a ovaj odmjerenim udarcem s 20 metara dovodi goste u prednost od 0:1.





Nakon početnog šoka, domaći su ipak nastavili pritiskati gostujuću obranu, pa tako bilježimo nekoliko gužvi u petercu Pomorca nakon udaraca iz kuta, te udarac Macuke s 30 metara koji je prošao pored desne vratnice.
U 28' prekršaj na samom desnom kutu šesnaesterca Pomorca. Slobodan udarac izvodi Lukežić, no i ovaj udarac je bio lagan zadatak za gostujućeg vratara.
U 32' Rječina konačno uspijeva poravnati rezultat!
Veličić odličnom dugom loptom pronalazi Sudana koji ulazi u kazneni prostor i šalje povratnu loptu za Lea Marčelju čiji udarac vratar brani, no na odbijenoj lopti je Šalov koji silovitim volej udarcem pogađa za 1:1.





S tim rezultatom se otišlo na odmor. Činilo se da su domaći u pravi trenutak izjednačili, na tribinama se očekivao nastavak njihove dobre igre u nastavku.

Međutim, u drugom dijelu je Pomorac polako preuzeo konce igre u svoje ruke i prebacio težište na polovicu Rječine. Počeli su više preskakati igru i ubačajima u šesnaesterac terorizirati pomalo nesigurnu obranu Rječine.
Gosti su umalo poveli u 49' kada nakon ubačaja s lijeve strane lopta na drugoj vratnici dolazi do gostujućeg napadača, ali kada su već svi vidjeli loptu u golu, Rudar bravuroznom intervencijom spašava svoja vrata.
No to je bila samo najava onog neminovnog što slijedi, već ubačaj iz kuta nakon te obrane bio je koban za Rječinu. Obrana domaćih samo je pogledom ispratila kako Benić glavom postiže zgoditak za goste. 1:2.





Dvije minute kasnije isti igrač opet je izmakao pažnji obrane Rječine, nakon ubačaja gostiju s centra igrališta postiže pogodak za konačnih 1:3.




Nakon toga se igra Rječine raspala, uspjeli su samo još jednom zaprijetiti i to u 60' kada se za udarac izborio Ban, no izvrsni vratar gostiju još jednom je sačuvao mrežu Pomorca.

Sažetak utakmice dostupan je na našem kanalu:




SENIORI

RJEČINA – OMLADINAC VRATA 0:0

Igralište NK Rječina. Gledatelja: 77

Sudac: Andre Olajoš (Rijeka)

Žuti kartoni: Valenta, Kaurin (Rječina), Štiglić (Omaldinac Vrata)

RJEČINA: Balent, Zoretić, Dujmić, Valenta, Božanić, Kaurin (77' Vratarić), Fumić, Božičević, Pilčić, A. Valić (63' Rožić), D. Valić (63' Štanfel)

OMLADINAC VRATA: Lucić, Štiglić, F. Tolić, Sušlić, Švrljuga, D. Tolić, Rački, Kauzlarić, Krištof (59' Talajić), Tamang (82' Golik), Tomić.

Nogometaši Rječine propustili su u Dražicama prigodu da uhvate priključak s momčadima iz sredine ljestvice, u 27. minuti dvoboja protiv Omladinca Dražičani su propustili realizirati najstrožu kaznu, mreže su do kraja utakmice mirovale.

- Promašili smo kazneni udarac i još četiri zicera. To je tako u nogometu, na kraju možemo biti sretni da nismo izgubili jer su gosti na kraju imali dvije lijepe prigode. Previše šansi nam treba da postignemo pogodak, ali uz sve to što smo stvarali šanse rekao bih da nismo bili pravi. Moramo biti zadovoljni bodom, Omladinac se postavio čvrsto i zasluženo osvojio bod. Ništa nije slučajno, činjenice sve govore, nemamo kontinuitet, za neki bolji plasman treba puno više. Tablica je jedino mjerilo, rekao je Kristijan Rudar, trener Rječine.

izvor: Sportcom

© 2017- Dive Ribe by RS