Nogometaši Svetog Mihovila u finalu 27. Memorijala Bruno Ban pobijedili Pomorac 1921

16.06.2023.

Nogometaši Svetog Mihovila pobjednici su 27. izdanja Memorijalnog nogometnog turnira Bruno Ban, što je u sjećanje na tragično preminuloga mladoga nogometaša Rječine odigran na igralištu u Dražicama.

Sveti Mihovil je u finalu na ruletu jedanasteraca pobijedio Pomorac 1921 5:3, nakon što je utakmica u regularnom vremenu završila bez pogodaka.

Mladi nogometaši Vinodola osvojili su treće mjesto pobijedivši Lokomotivu 2:1.

Nogometaši Pomorca 1921 su do finala došli pobijedivši Vinodol 3:0, dok je Sveti Mihovil bio uspješniji od Lokomotive.

Najboljim igračem turnira proglašen je Bepo Juričin, član momčad s otoka Ugljana, a nagradu mu je uručio Ahamd Sharbini, najbolji strijelac u povijest HNK Rijeka, koji je u Rječini igrao zajedno s Brunom Banom.

Marin Nekić iz Vinodola ponio je titulu najboljeg strijelca, a nagradu je primio iz ruku Dražena Pilčića, najbolji strijelac Grobničana svih vremena također je ponikao u Rječini.

Luka Šarunić iz Pomorca 1921 proglašen je najboljim vratarom, a nagradu je dobio od Tonija Forgića, dopredsjednika Rječine i vratara prve momčadi.

Sve prisutne su pozdravili Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, a uvijek je emotivno bilo i kada su se obratili članovi obitelji tragično preminuloga darovitoga nogometaša, u čast kojega se već 27 godina održava ovaj hvale vrijedan turnir, kojega su ove godine igrali nogometaši rođeni 2010. godine i mlađi.

- Prezadovoljni smo organizacijom i odazivom ekipa, hvala svima koji su nam pomogli da se i ovaj turnir održi, od sponzora, donatora, volontera koji nam uvijek pomažu, do roditelja naših nogometaša. Ovo je prvi put bilo da smo imali turnir na kojem na papiru nije nominalno bilo jačih momčadi, poput Rijeke, Hajduka ili Istre 1961, pa je samim time turnir bio nešto kompetitivniji nego inače, svi su imali istu prigodu. Drago nam je da je Ivan Bebek sudio finale, a najviše nam je drago da smo uspjeli održati tradiciju i da i dalje njegujemo uspomenu na našeg mladog i darovitog nogometaša, koji je tragično preminuo 1995. godine, rekao je Toni Buterin, tajnik Nogometnog kluba Rječina.

izvor: Sportcom

Atraktivnu snimku iz zraka revijalne utakmice između U11 ekipa Rječine i Grobničana te zatvaranja turnira i vatrometa možete pogledati ovdje:


© 2017- Dive Ribe by RS