Pioniri uspješni protiv Starog grada, seniori napravili drugi uzastopni krivi korak

15.10.2023.

Obje ekipe pionira Rječine trijumfalno su protutnjale Omladinskim igralištem u Rijeci!
Mlađi pioniri su imali nešto lakši zadatak, barem tako sugerira i tablica i rezultat. Pobjedili su domaćina Stari grad s uvjerljivih 1:5 te tako prekinuli crni niz od 3 uzastopna poraza.

Stariji kolege su se morali više pomučiti u utakmici punoj preokreta kako bi skinuli trenutnog lidera s vrha tabele. Nakon što je Rječina brzinski povela već u prvoj minuti, Stari grad je preokrenuo rezultat i poveo s 2:1.
Odlučni gosti ipak su smogli snage i u zadnjoj četvrtini susreta opet okrenuli vodu na svoj mlin te s pobjedom 2:3 istaknuli kandidaturu za najviše pozicije na tablici.
Četvrta pobjeda u nizu dovela je pionire Rječine na diobu druge pozicije s 2 boda zaostatka za vodećom Rijekom.

Druga momčad mlađih pionira koja se natječe u 2. županijskoj omladinskoj ligi također je bila uvjerljiva, svladala je Lokomotivu s 4:1.

MLAĐI PIONIRI

STARI GRAD - RJEČINA 1:5

RJEČINA: Marčelja E. ,Švrljuga,Jerić, Grabar, Šimac, Perinić, Kovačić, Čobić M. ,Cocaj, Relja, Jurišić S.

Još su igrali: Radetić, Ogrizović, Gašparac, Valić J., Valić R.

Trener: Mattei

Strijelci: 0:1 Cocaj Arbnor (16'), 1:2 Kovačić Toma (26'), 1:3 Perinić Jakov (35'), 1:4 Jerić Borna (48'), 1:5 Jerić Borna (53')


MLAĐI PIONIRI 2

RJEČINA - LOKOMOTIVA 4:1

RJEČINA: Rak, Valić J., Maršanić Ti., Bulat, Sudan E., Valić R., Maršanić To., Barac, Gašparac, Vranješ, Pilčić.

Još su igrali: Boban, Relja, Jurišić S.

Trener: Rudar

Strijelci: 1:0 Relja Gabrijel (18'), 2:0 Jurišić Stipo (20'), 3:1 Gašparac Vito (57'), 4:1 Maršanić Tobi (58')


PIONIRI

STARI GRAD - RJEČINA 2:3

RJEČINA: Pešćica (od 45' Rudar), Stipić T. (od 50' Antunović), Marčelja L.(od 50' Mikuličić), Veličić, Rundić, Pavia (od 35' Jurišić),Valić N., Šalov, Smiljan, Macuka. (od 68' Sharbini), Lukežić D. (od 45' Radi).

Trener: Buterin

Strijelci: 0:1 Valić Niko (1'), 2:2 Valić Niko (53'), 2:3 Radi Florian (63')

SENIORI

Prva županijska nogometna liga, 6. kolo

RJEČINA – MUNE 2:4

Igralište u Dražicama. Gledatelja: 50

Sudac: Ivan Koić (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Šimunović (3'), 1:1 Fumić (9'), 1:2 Smolić (31'), 1:3 Popović (41'), 2:3 Božanić (71'), 2:4 Šneler (90')

Žuti kartoni: Randelj, Pilčić, Valenta (Rječina), Gašpert (Mune)

RJEČINA: Forgić, Valenta, Božanić, Kaurin, Fumić, Kovačić, Pilčić, Marković (83' Bajus), Magaš, Randelj, Tomljenović (79' Valić)

MUNE: Kukić, Gulan (50' Juranović), Škuljević (84' Šepić), Alinčić, Popović, Šneler, Smolić, Šimunović (30' Bonicioli), Gašpert, Vanja (82' Grbac), Beni.

Igrala se 90. minuta, Karlo Šneler lijepo je primio loptu u kaznenom prostoru, oslobodio se svog čuvara i preciznim udarcem svladao nemoćnog vratara Tonija Forgića – 2:4.

Bila je to točka na „i“ dražičkog ogleda Rječine i Muna, sadržajna utakmica bila je mala nagrada onoj nekolicini promrzlih gledatelja koji su odlučili nedjeljeno poslijepodne, unatoč lošim vremenskim prilikama, provesti na igralištu u Dražicama.

Obje momčadi u Dražicama su tražile prekid negativnog rezultatskog trenda, na kraju su zasluženo slavili gosti, da su bili prisebniji u realizaciji njihova je pobjeda mogla biti i izraženija, iako valja priznati da je i domaća momčad u nekoliko situacija mogla bolje reagirati, barem u začetku dvoboja, kada je teško bilo predvidjeti konačan ishod, ili u nastaavku susreta kada su se gosti stali u blok i odlučili čekati svoju prigodu iz kontre.

Momčad Muna utakmicu je idealno otvorila, već u trećoj minuti Matej Šimunović iznenadio je domaćeg vratara preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora, Forgić je bio nemoćan – 0:1.

Na poravnanje se nije dugo čekalo, Ivan Fumić spremno je prihvatio jedan odbijanac u kaznenom prostoru Muna i već u devetoj minuti anulirao početnu prednost gostiju – 1:1.

Uslijedio je period igre u kojem je domaća momčad djelovala kompaktnije, organiziranije i konkretnije, ali Darko Kaurin u 21. i 25. minuti nije najbolje reagirao u kvalitetnim situacijama, pa je na drugoj strani uslijedila kazna.

Gosti su do odmora praktički riješili pitanje pobjednika, prvo je Šneler lijepo izveo slobodan udarac iskosa s desne strane i savršeno poslužio Smolića, kojem nije bio problem glavom matirati nemoćnog Forgića (1:2), potom je isti dvojac u 35. minuti izveo istu akciju, ali ovoga puta neuspješno, da bi dominaciju gostiju zaključio Bojan Popović u 42. minuti za – 1:3.

Od samog početka drugog dijela nogometaši Rječine preuzeli su inicijativu na svom travnjaku, već u 46. minuti Denis Marković nije iskoristio odličnu poziciju nakon lijepe akcije, ovoga puta vratar Kukić nije se dao iznenaditi.

Prvu kontru u nastavku gosti su dočekali u 67. minuti, Gašpert je sve idealno napravio na lijevom boku, povratnom loptom poslužio Škuljevića, ali njegov udarac nije bio precizan.

Na drugoj strani na isti je način odgovorio i Denis Randelj, jedan od ponajboljih domaćih nogometaša u ovom ogledu, sve je pripremio za Božanića, udarac kojega nije bio precizan.

No, Božanić se iskupio u 71. minuti, akciju je iznova započeo Randelj, lijepo ispremiješao gostujuće braniče, pronašao Fumića, koji je pak nesebično ostavio loptu za Božanića – 2:3.

Dražičani su tražili i treći pogodak, ali kako se bližio kraj utakmice, tako je kopnila snaga, na kraju je popustila i koncentracija pa je Šneler pogotkom zaključio utakmicu.

- Čvrsta utakmica, puno šansi s naše strane. Sve je bilo fer i korektno, čestitam mojoj momčadi na pobjedi i suprnicima na čvrstoj igri. U drugom dijelu smo malo stali u blok jer nam je trebala ova pobjeda, igrali smo na kontre i sve u svemu uspješno prekinuli jedan težak period. Malo nam je atmosfera bila pala, ali se nadamo da će nam ova pobjeda pomoći da u narednim susretima budemo ovakvi, a možda i bolji, rekao je Sanjin Fumić, sportski direktor Muna.


izvor: Sportcom

Ni kiša, ni bura nisu mogli pokvariti nogometni ugođaj u Dražicama.

Hrabra skupina od šestorice mladih pripadnika navijačke skupine Dive ribe nije iznevjerila igrače Rječine, zdušno su navijali tijekom prvoga poluvremena utakmice protiv Muna, nije izostala ni tradicionalna bakljada.

Rječina je na kraju poražena od Muna, pripadnici skupine Dive ribe pokisli su otišli kućama u doslovnom smislu.




izvor: Sportcom

© 2017- Dive Ribe by RS