Dražice, 14.10.2017. - 5. kolo - Rječina - Grobničan 1:3

14.10.2017.

Dražice, igralište NK Rječina.
Vrijeme sunčano, teren odličan.
Gledatelja: 101.

Roma - Lazio, Real - Atletico, Liverpool - Everton, Zvezda - Partizan, Sarajevo - Željo, Rudeš - Lokomotiva...
Sve redom veliki gradski derbiji. U red takvih svakako se može ubrojiti i ovaj danas odigrani:
Rječina - Grobničan.
Već od ranih jutarnjih sati mogao se osjetiti miris derbija u zraku. Rijeke navijača u plavom slijevale su se na Trg Mlikarice odakle su se u veličanstvenom korteu prošetali do svoje sjeverne tribine. Mora se napomenuti, danas bez ikakvih incidenata i pirotehnike. Za svaku pohvalu.
Utakmici je nazočilo i nešto navijača Grobničana, mada u daleko manjem broju od očekivanoga.
Sama utakmica bila je vrlo dobra i sadržajna. Utakmicu su ranim zgoditkom otvorili gosti. Neodlučnost obrane domaćih i poklon loptu iskoristili su gosti već u prvim minutama i poveli sa 0-1.
Iako fizički inferiorniji, igrači Rječine su malo po malo preuzeli inicijativu i preselili igru na polovicu Grobničana. Gosti su se oslonili na svoje brze i jače napadače te iz kontre vrebali svoju priliku. Iz jedne takve pred sam kraj 1. poluvremena su i poveli sa 0-2.
U nastavku se pritisak domaćih još i povećao. U jednoj gužvi pred golom gostiju lopta je odbijena u korner. Sjajno izvedeni korner Frana Babića odlično je na drugoj stativi ispratio Jakov Sudan te je lijepim poluvolejem pospremio loptu u mrežu iza nemoćnog vratara gostiju!
1-2 i erupcija oduševljenja među Divim ribama!
Nakon toga su gosti ipak došli do daha te su lagano preuzeli inicijativu, dok su domaći sada počeli prijetiti iz kontra napada. U dva navrata su kretali sami prema golmanu Grobničana, ali ipak nisu uspjeli izjednačiti.
Kada je već izgledalo da će završiti 1-2, gosti su u jednoj gužvi ispred gola Rječine s(p)retno došli do lopte i iz blizine postigli pogodak za konačni rezultat 1-3 i ipak zasluženu pobjedu.

© 2017- Dive Ribe by RS