Dražice, 11.11.2017. - 9. kolo - Rječina - Pomorac 1921 1:3

11.11.2017.

Nogomet se vratio u Dražice.
Razdragana publika pjesmom i navijanjem ispratila je starije morčiće u svlačionicu nakon današnje pobjede od 2-1, čime su prekinuli neugodan niz loših rezultata ove sezone i potvrdili izreku: nije važno koliko puta si pao, važno je koliko puta si se ustao! Bravo za starije morčiće!

Njihovi mlađi suigrači danas nisu uspjeli doći do nova tri boda, u lijepoj i napetoj utakmici gosti iz Kostrene bili su na kraju ipak bolji i pobjedili sa 1-3.
Domaći su od samog početka krenuli čvrsto i napadački. Većinom se igralo na suparničkoj polovici dok su gosti šansu vrebali iz kontra napada. Iz jednog takvog po desnoj strani, upućena duga lopta preletjela je kompletnu obranu domaćih i došla do napadača gostiju koji smireno udarcem iz prve smješta loptu iza leđa vrlo dobrog Antonija Veličića za 0-1.
No to nije pokolebalo domaće igrače koji nastavljaju sa dobrom igrom. Redaju se udarci iz kuta i gužve pred gostujućim golom. Tako je Leo Marčelja izveo udarac iz kuta s desne strane koji je na drugoj stativi odlično ispratio Dominik Lukežić za izjednačenje i veselje domaćina, 1-1.
Imali su domaći još nekoliko dobrih udaraca na gol u prvom poluvremenu, no svakako treba izdvojiti slobodan udarac Frana Babića s desne strane koji je završio na suprotnoj stativi gola gostiju.
U nastavku ipak gosti preuzimaju inicijativu, igra se preselila na polovicu Rječine. Veći dio drugog poluvremena obrana Rječine na čelu sa sigurnim golmanom Karlom Rudarom odolijevala je pritisku Pomorca, poneki put i uz malo sreće. I baš u trenucima kada su se domaći malo oslobodili pritiska i pokušavali uspostaviti ravnotežu, ponovno brza kontra gostiju po lijevoj strani i prizeman udarac za 1-2. Gosti su još nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, a također su pogodili i stativu iz slobodnog udarca s desne strane.
Pred sam kraj utakmice još jednom su okrunili svoju bolju igru u drugom poluvremenu pogotkom za konačnih 1-3.
Mišljenja smo da trener Forgić može biti vrlo zadovoljan igrom svojih pulena tijekom cijele polusezone, kvalitetan rad na treningu se isplatio i napredak iz utakmice u utakmicu je bio očit.
U prilogu kao i obično donosimo nekoliko fotografija, ovoga puta iz nešto lošije perspektive zbog smanjene mobilnosti vašeg izvjestitelja. Ovim putem se zahvaljujemo i istaknutom članu uprave kluba Kristijanu Rudaru koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi olakšao današnji izvjestiteljski zadatak, a sve u službi vašeg pravovremenog i kao i uvijek objektivnog izvještavanja.

© 2017- Dive Ribe by RS