Dražice, 24.3.2018. - 11. kolo - Rječina - Orijent 1919 2:2

24.03.2018.

Vrijeme: sunčano i vjetrovito.
Teren: pogodan za igru.
Sudac: Marcelo Mattei, opet u žutoj trenerci.
Nakon prošlotjedne odgode, današnjom utakmicom protiv Orijenta mlađi morčići Rječine otvorili su proljetni dio natjecanja.
Od samoga početka domaćini su se nametnuli kao bolji protivnik, igra se većinom odvijala na polovici gostiju. No bez velikih prilika, osim nekoliko gužvi u šesnaestercu. Sve dok stvar u svoje noge nije preuzeo Lucian Pešćica. Snažnim udarcem iz daljine, uz malu pomoć vjetra i krive procjene golmana, doveo je Rječinu u vodstvo. 1-0 uz erupciju oduševljenja na tribinama.
Nakon toga Rječina i dalje diktira tempo, gosti su u prvom poluvremenu imali samo jednu ozbiljnu priliku. Dvojica igrača su očekivali loptu sami ispred golmana domaćih i pri tome se spetljali te se lopta otkotrljala pored gola.
Pred sam kraj poluvremena 2-0 za domaćina! Jakov Sudan je iskoristio neodlučnost golmana gostiju i uzeo loptu ispred njega. Golman ga ruši, sucu Matteiu nije preostalo ništa drugo no pokazati na bijelu točku. Penal ko kuća!
Odgovornost je preuzeo Leo Marčelja i sigurnim udarcem povećava vodstvo domaćina.
Zanimljivo je da su oba strijelca obrambeni igrači, a po sudu okupljenih stručnjaka na tribinama i ponajbolji igrači Rječine danas.
U drugom poluvremenu skroz druga slika, kao da su na teren istrčale druge momčadi. Gosti su odmah preuzeli inicijativu, Rječina tijekom cijelog drugog poluvremena gotovo da nije prešla centar.
Orijent je smanjio iz sjajno izvedenog slobodnog udarca u same rašlje, golman je bio nemoćan. Nakon toga trener Forgić je zamjenama pokušao promijeniti situaciju na terenu, no nije mu uspijevalo. Gol gostiju je visio u zraku, naposljetku su i izjednačili na 2-2. Imali su gosti još nekoliko šansi za pobjedu, no utakmica je na kraju završila ipak najpravednijim neriješenim ishodom.

© 2017- Dive Ribe by RS