Pobjednici turnira "Sveti Juraj - 2018" - Lovran

26.04.2018.

"Rječina je mrzla voda, doma nosi sva tri boda!!!", orilo se igralištem NK Lovran nakon završetka finalne utakmice turnira "Sveti Juraj - 2018".
Mlađi morčići NK Rječine su pokazali najviše i zasluženo su podigli pobjednički pehar. Jako im paše liburnijski zrak, nakon osvajanja turnira u Opatiji sada su pobjedili i u Lovranu.
Uz pehar pobjednika u Dražice je otputovala i nagrada za najboljeg strijelca turnira, sa 2 postignuta pogotka Dominik Lukežić je bio "capocannoniere" turnira.
Ugodno proljetno poslijepodne u Lovranu otvorila je utakmica Rječine i Drage. Pomalo nesigurno su naši morčići ušli u utakmicu i vrlo brzo su se našli u rezultatskom zaostatku. No vrlo brzo su se pribrali i preuzeli konce igre u svoje ruke. Najprije je Florian Radi izjednačio na 1-1, a Dominik Lukežić pogotkom za 2-1 postavio stvari na svoje mjesto i potvrdio ulazak u finale.
U drugoj utakmici domaćin Lovran pobjedio je Klanu sa 2-0.
Draga je u utakmici za 3. mjesto pobjedila Klanu sa 2-0. Mali Klanjci su vrlo dobro parirali veći dio utakmice, ali su na kraju ipak pokleknuli protiv fizički dosta jačih suparnika iz Mošćeničke Drage.
U finalnoj utakmici Rječina je odmah dala do znanja domaćinu da ne misle pehar pobjednika ostaviti u Lovranu. Vrlo zrelom i prije svega momčadskom igrom u prvom poluvremenu nisu dopustili domaćinu prijeći centar. Cijelo vrijeme su prijetili, imali nekoliko izrazitih šansi, da bi ih na kraju Jakov Sudan doveo u vodstvo za 1-0.
U drugom poluvremenu su nastavili sa odličnom igrom, no stvari su se zakomplicirale kada je domaćin praktički iz prve šanse na utakmici izjednačio na 1-1. Atmosfera na "Lokvi" je proključala, domaća publika je pokušala glasnom podrškom odvesti domaće do pobjede. Ali ipak nisu uspjeli. Rječina se othrvala mini-pritisku u kojem su domaći imali još jednu šansu, ponovno prenijela igru na suparničku polovicu te je naposljetku došla i do pobjedonosnog pogotka.
Nakon sjajno izvedenog kornera Lea Marčelje s desne strane, na drugoj stativi se glavom naklonio Dominik Lukežić i svojim drugim pogotkom na turniru doveo Rječinu u vodstvo 2-1!
Domaći su se pobunili da pogotka nije bilo, nego da je lopta ušla kroz šuplju mrežu s vanjske strane stative. Glavni sudac je nakon konzultacije sa VARom ipak ustvrdio da je gol čist ko suza i pokazao na centar. Nekoliko minuta kasnije je odsvirao i kraj utakmice te je slavlje naših igrača moglo započeti!
Organizacija turnira je bila na vrhunskoj razini, svi igrači su počašćeni jelom i pićem, domaćinu idu sve pohvale što se toga tiče.
Zamjerka ide na ponašanje domaćih igrača koji nisu baš sportski podnijeli poraz te su ružnim komentarima prema igračima Rječine i udarcima po nogama suparnika prilikom pozdrava nakon završetka utakmice pokazali kako se ne bi smjelo ponašati nakon poraza...

© 2017- Dive Ribe by RS