Dražice, 20.10.2018. - 5. kolo - Rječina - Grobničan 3:1

20.10.2018.

Suncem okupano igralište Rječine dočekalo je i taj dan - derby della Grobnico! Prekrasno vrijeme i odličan teren, svi preduvjeti za odličan nogomet bili su ispunjeni. Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinula se i sudačka organizacija koja je za ovu utakmicu delegirala suca doraslog zadatku - zviždaljke se prihvatio perspektivni Kristijan Rudar.
Napetost u zraku mogla se rezati nožem. Prvi puta u nekoliko sezona mlađi morčići Rječine ulaze u utakmicu protiv Grobničana kao favoriti, barem prema očekivanjima svojih vjernih navijača. Je li nametnuti teret pretežak za njihova nejaka pleća, pitaju se svi?
Furiozni ulazak domaćih u utakmicu odagnao je sva strahovanja! Ponovno totalni nogomet, visoki presing od samoga početka, nogometni stroj koji melje sve pred sobom! Već nakon 5 minuta Rječina vodi sa 2-0!!!
Ubacivanje Luciana Pešćice s desne strane laganim dodirom kopačke u gol za 1-0 skreće Dominik Lukežić. Uigrana akcija nakon kornera s desne strane i isti igrač poentira za 2-0! Pritisak se nastavlja, akcije sijevaju sa svih strana. Pamtimo i lijep udarac Frana Babića sa ruba kaznenog prostora, no rezultat ostaje nepromijenjen.
Grobničan u prvom poluvremenu ne zna što ga je snašlo, iako potkraj poluvremena uspijeva uspostaviti ravnotežu u igri. Bilježimo nekoliko pokušaja kontranapada koje je obrana Rječine na čelu sa Tonyjem Macukom s lakoćom neutralizirala.
U nastavku slika se ipak mijenja. Domaći su očito potrošili dosta snage u prvom dijelu i lagano prepuštaju konce igre gostima. Grobničan pritišće, ima više od igre. Sigurni Karlo Rudar na vratima domaćih ima više posla no što ga je imao Antonio Veličić u prvom dijelu, ali najveću šansu ipak stvaraju domaći. Nakon filigranske akcije po desnoj strani i centaršuta Jakova Sudana, Dominik Lukežić glavom pogađa stativu. Uzdah na tribinama, kakva šteta. Ubrzo nakon toga Grobničan uspijeva smanjiti rezultat na 2-1 i pritisak na domaće se pojačava.
Ipak, u nekoliko sljedećih minuta Rječina se uspijeva othrvati napadima gostiju. U jednom od nekoliko dobrih kontranapada sa lijeve strane Dominik Lukežić se uspijeva izboriti za udarac i loptu šalje pod gredu iza nemoćnog vratara. 3-1, hattrick Dominika Lukežića i olakšanje na tribinama za domaće navijače.
Nakon zadnjeg zvižduka sigurnog arbitra Rudara započinje slavlje na tribinama i terenu. Potpuno zaslužena pobjeda Rječine, sjajan ulazak u prvenstvo. Tri utakmice, tri pobjede!
Nadamo se nastavku niza i u subotu na Hreljinu.

© 2017- Dive Ribe by RS