Nećete vjerovati tko je osvojio 25. memorijalni turnir Bruno Ban!

24.06.2021.

Sad kad smo vas zaintrigirali naslovom u stilu najeminentnijih internetskih portala, naravno da ćete vjerovati, a osim toga već ste i pogledali sve rezultate na našim stranicama i znate da je turnir osvojila momčad Rijeke, koja je u sjajnom finalu savladala Hajduk nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:2.
Napeta utakmica puna tempa, borbenosti i dobre igre, sraz dviju najboljih momčadi na turniru, bila je samo šlag na tortu i vrhunac na kraju jubilarnog 25. memorijalnog turnira Bruno Ban. Turnir čija je organizacija bila tako dobra da bi čovjek pomislio da se održava u nekakvom Mönchengladbachu pod organizatorskom palicom kakvog Dietera ili Hansa, a ne u Dražicama u režiji uprave i članova NK Rječina.
Finalnu utakmicu je, kako i doliči ovakvom spektaklu, autoritativno i bez greške odsudio najbolji hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek, a kod dodjele nagrada morao je još presuditi tko će biti najbolji strijelac, s obzirom da su Hajdukovi igrači Šime Perko i Ante Vidović bili izjednačeni sa 7 postignutih pogodaka. Novčić suca Bebeka ovog puta je izabrao Antu Vidovića, koji je tako ponio titulu najboljeg strijelca.
Najboljim igračem proglašen je Rijekin Frano Mohorovičić, a obranjeni jedanaesterac u završnom raspucavanju zasigurno je pridonio tome da najboljim golmanom bude proglašen Vito Kovač, također iz redova osvajača turnira.
Prilkom proglašenja pobjednika, sve nazočne pozdravio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja koji je već najavio sljedeće izdanje ovog turnira, kao i roditelji Brune Bana Vesna i Marinko, te njegova sestra Sandra, koji su u kratkom emotivnom govoru čestitali svim sudionicima i zahvalili svima na očuvanju uspomene na njihovog sina.
Prekrasnim vatrometom zaključeno je 25. izdanje ovog turnira i ovaj lijepi dražički vikend i večer.
A sve je počelo 26 utakmica ranije, subotu u 8:00 turnir su otvorili grobničkim derbijem mlađi pioniri Rječine i njihovi vršnjaci iz Mavrinaca. Rezultat je ovog puta otišao na stranu domaćina, koji su toj pobjedi pridodali još i 3 boda iz susreta s Sv. Mihovilom te su na taj način prošli grupnu fazu natjecanja, da bi u četvrtfinalu ipak naletjeli na prejakog protivnika i kasnijeg osvajača turnira, HNK Rijeku.
Time su mlađi pioniri Rječine zaključili ovu vrlo uspješnu sezonu, trećem mjestu u prvenstvu dodali su četvrtfinala turnira u Crikvenici tjedan dana prije i četvrtfinale na ovom turniru.
Svakako moramo istaknuti i veliku podršku domaćih navijača, popularnih Divih riba, koje su bile 12. igrač NK Rječine. Pogotovo u utakmici protiv Sv. Mihovila, gdje su nakon pobjede Rječine napravili atraktivnu bakljadu sa simboličnih 25 baklji u čast 25. izdanja turnira Bruno Ban, a koja je po skromnom sudu vašeg izvjestitelja zasjenila i sam završni vatromet.
Čestitke naravno idu uz domaćina i svim sudionicima ovogodišnjeg turnira, finalistima Rijeci i Hajduku, treće i četvrtoplasiranima Uljaniku i Opatiji, te Grobničanu, Halubjanu, Gospiću, Sv Mihovilu s otoka Ugljana, Grbci 2000, Pomorcu 1921 i Lovranu.
Sve rezultate, ako već niste, možete pogledati na našoj stranici OVDJE.
Službene fotografije možete pronaći na facebook stranici NK Rječina.
Lijepi osvrti na turnir mogu se pronaći na stranicama sportcom.hr i na službenom portalu OPĆINE JELENJE

© 2017- Dive Ribe by RS