[TURNIR: 28. BRUNO BAN] Rijeka po 14. put!

10.06.2024.

Mlađi pioniri Rijeke po četrnaesti put podigli su prijelazni pehar namijenjen pobjedniku memorijalnog turnira Bruno Ban!

Rijeka je u finalu 28. izdanja ovog turnira svladala NK Grbci 2000 2:0, dok je u utakmici za 3. mjesto Orijent bio bolji od Pomorca 3:2.

Po završetku finalne utakmice sve prisutne su pozdravili Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, a kao i uvijek emotivno je bilo kada su se obratili članovi obitelji tragično preminuloga Brune Bana, u čast kojega se već 28 godina održava turnir, a kojega su ove godine igrali nogometaši rođeni 2011. godine i mlađi.

Luka Blašković iz redova Rijeke proglašen je najboljim igračem turnira, dok je njegov suigrač Matija Grahovac izabran za najboljeg vratara. Titulu najboljeg strijelca ponio je igrač domaćina Rječine Arbnor Cocaj s 8 postigutih pogodaka.

Mlađi pioniri Rječeni prošli su grupnu fazu kao drugoplasirani, no u ispali su u četvrtfinalu. Nakon 0:0 u regularnom dijelu susreta, Grbci 2000 bili su uspješniji 4:3 nakon izvođenja udaraca s bijele točke.
Izabranici trenera Mattei-a odigrali su vrlo dobar turnir. Jedini poraz 3:2 nanijela im je Rijeka kojoj su bili ravnopravan takmac, a u četvrtfinalu je rulet jedanaesteraca odlučivao o prolasku.
I dečki i trener mogu biti više nego zadovoljni prikazanim igrama.

Prvog dana turnira upriličeno je svečano otvorenje stadiona u Dražicama koji od subote nosi ime prerano preminulog Frana Juretića Bekarova, simboličnim rezanjem vrpce na ulazu u stadion je službeno obilježen novi naziv igrališta.
Uz predsjednika kluba Maura Barčića, načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelju, u ovom emotivnom trenutku sudjelovali su i članovi obitelji Juretić – sin Kristijan i supruga Jasminka, uz podršku svih članova Uprave Kluba koji su neumorno radili na projektu.
Stadion Fran Juretić Bekarov od sada će služiti kao trajni podsjetnik na osobu koja je svojim radom i ljubavlju prema sportu ostavila neizbrisiv trag u srcima svih članova Nogometnog kluba Rječina i mještana Općine Jelenje.

Tijekom 2 dana natjecanja u Dražicama 12 je ekipa odigralo 26 zanimljivih susreta u kojima je ukupno postignuto 96 pogodaka, a travnjakom stadiona "Fran Juretić Bekarov" prodefiliralo je 205 sudionika ovogodišnjeg turnira.

Uz navedene podatke, sve rezultate odigranih utakmica, strijelce, popis svih sudionika ovogodišnjeg, kao i prethodnih izdanja turnira Bruno Ban možete pogledati na poveznici 28. memorijalni turnir Bruno Ban.

© 2017- Dive Ribe by RS